Diyarbakır'da "İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele Sergisi" açıldı

Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıkışının 100. yılı nedeniyle Samsun Valiliği 100. Yıl Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünce desteklenen ''İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele Karma Sergisi'' Diyarbakırlıların ziyaretine açıldı.

Haberler 04.02.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bamszlk mücadelesinin 100. yl kutlamalar, yurt içi ve dnda yaplan çeitli etkinliklerle devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk harcnn atld ve tüm dünyaya örnek olan Milli Mücadelenin 100. ylnda, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Dairesi Bakanlndan alnan belge ve fotoraflarn sanatla bulutuu lk Admdan Kurulua Milli Mücadele Karma Sergisi, yurt içinde ve dnda sergileniyor.

Bugüne kadar yurt dnda Fransa, Almanya, Makedonya, Belçika, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti; yurt içinde ise stanbul, Samsun, Amasya, Ankara, zmir, Gaziantep ve Kahramanmarata açlan sergi, Cahit Stk Taranc Kültür Merkezindeki Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde Diyarbakrllarla bulutu.

Samsun Kültür ve Turizm l Müdürü Adnan pekdal, Diyarbakr Kültür ve Turizm Müdür Vekili ükrü Dursun ve l Milli Eitim Müdür Yardmcs Süleyman lge, açln gerçekletirdikleri sergiyi örencilerle gezdi.

pekdal, sergiye ilikin yapt açklamada, gezici resim sergisinin yurt içi ve dnda 20 noktada vatandalarn beenisine sunulacan, serginin, milli mücadelenin hangi artlar altnda baladn ve zaferle neticelendiini ortaya koyduunu aktard.

Sergide göreceiniz fotoraflarn hemen hemen tamam, Genelkurmay Bakanl arivinden ilk kez çkarlm ve sosyal ortamlarda bulunamayacak fotoraflar. diyen pekdal, Bu özelliinden dolay da ilgi çekiyor. u an Türkiyede 7. noktada sergileniyor. Milli Mücadele ehri Samsundan, sahabeler ehri ve Dounun bakenti olan Diyarbakra selamlar getirdik. ifadelerini kulland.

pekdal, kentteki ilgiden memnun olduklarn, çocuklarn sergiye ilgisinin görülmeye deer olduunu kaydetti.

Yurt içinde bir sonraki duraklarnn Erzurum olacan bildiren pekdal, 100. yl, Milli Mücadeleyi ve birlik ruhunu vatandalarmza anlatacamza inanyoruz. Bu konuda katkmzn olduunu görmek bizleri mutlu hissettirecektir. dedi.

pekdal; Arnavutluk, Belçika, Almanya ve Hollandada gösterilen serginin bu yl 10 ülke ile tamamlanacan aktard.

Toplam 63 eserden oluan karma sergide, Genelkurmay ATASE Dairesi Bakanlndan alnan belge ve fotoraflar ile OMÜ Eitim Fakültesi Resim- Eitimi Bölümü öretim elemanlar ve Samsun Fotoraf Sanat Dernei (SAMFAD) üyesi yerel sanatçlarn çalmalar yer alyor.

Sergi 7 ubata kadar ziyarete açk olacak.

Ana Sayfaya Git