Diyarbakır'da farkındalık çalışması başlatıldı

Çin'den dünyaya yayılan Corona Virüs (COVİD-19) salgın tehdide karşılık Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği, Diyarbakır'da yardım ve farkındalık çalışması başlattı.

Haberler 25.03.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Corona virüsün önüne geçmek için kampanya balattklarn belirten Dernek Bakan Yahya Öger, Bu hastaln Dünyaya ve bütün insanlk lemine faturas ar olacaktr. Tüm Türkiyede olduu gibi Diyarbakrda da yetkililerin alm olduu tedbirler takdire ayandr. Ancak bu salgnn uzun süreli olaca Dünya Salk Örgütü tarafndan teyit edilmitir. Önlemlerin halktan karlk bulmas en büyük temennimizdir. dedi.

Diyarbakr Evde Kal kampanyas balatarak bu virüsün Diyarbakrda yaylmasnn yavalatlmasn hedeflediklerini belirten Öger, Bu ekilde Diyarbakrdaki hastanelerimiz ve salk çalanlarmz üzerindeki yükü azaltarak hastala yakalanan vatandalarmza daha iyi bir salk hizmeti salamann önünü açabiliriz. Diyarbakrda özellikle tekstil, kimya ve medikal alanlarnda çalan firmalarmz, salk çalanlarmza yönelik koruyucu sv geçirmez önlük, eldiven, gözlük, dezenfektan, maske üretimi için Diyarbakrda ve Diyarbakrl firmalara, i adamlarna odalara, meslek kurulularna çarda bulunarak ikinci bir kampanya balatyoruz. ifadelerini kulland.

BUGÜN BRLK VE BERABERLK çERSNDE HAREKET EDECEMZ GÜNDÜR

Virüsün Diyarbakra yaylmasn engellemek için firmalarn bir günlük üretimlerinin Diyarbakr l Salk Müdürlüü üzerinden hastanelere datlmasn ve artan maske ve dezenfektanlar ise Sosyal Hizmetler Müdürlüü üzerinden alt gelir gruplarna ulatrlmas için destekte bulunmalarn istediini belirten Öger, öyle konutu:

Kolonya üreticisi firmalarmza, dier firmalarmza ham madde konusunda desteklenerek üreticisi firmalarmzn bir günlük üretimlerini alt gelir grubuna datlmas konusunda bir çözüm bulunmas için i adamlarmza ve firmalarmza çarda bulunuyoruz. Bugün her türlü siyasi ve ideolojik yorumu bir tarafa brakp birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceimiz gündür. Sizlerin bir günlük katksn Diyarbakr unutmayacak ve bunun karln kat ve kat size kazandracaktr. çünkü Diyarbakr halk yaplan iyilii hiçbir zaman unutmaz.

Ana Sayfaya Git