Diyarbakır'da PKK'nın 'gizli gücü' 2 şüpheli yakalandı

Diyarbakır'da güvenlik güçlerince yapılan istihbari çalışmalar kapsamında PKK'nın sözde gençlik yapılanması olarak bilinen YPS'de aldıkları eğitimin ardından terör örgütünün 'gizli gücü' olarak eylem amaçlı kent merkezine görevlendirildikleri tespit edilen 2 şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Haberler 10.09.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Jandarma Komutanl Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince PKKllarn tespitine yönelik çalma balatld. Bu kapsamda, istihbari çalmalarla terör örgütüne katlp, eylem amaçl Diyarbakra gönderilen S.K. ve R.D. düzenlenen operasyonla yakaland.

K ÜPHEL YAKALANDI

Operasyonla ilgili valilikten yaplan yazl açklamada, l Jandarma Komutanl Terörle Mücadele ube Müdürlüünce yaplan istihbari çalmalar neticesinde, S.K. ve R.D., PKK/KCK terör örgütüne katlarak, örgütsel eitimle aldklar, örgütsel ve ideolojik eitimlerini tamamladktan sonra terör örgütünün YPS birimi olan sözde gençlik yaplanmasnda görevlendirildikleri ve haklarnda hiçbir aranma-yakalanma kayd olmadndan terör örgütünün Diyarbakr il merkezindeki ehir yaplanmas içerisinde terör örgütünün gizli gücü olarak görevlendirilerek terör örgütünden aldklar talimatlar dorultusunda örgütsel eylemlerde bulunduklar, aranma ve yakalanma kaytlar olmamas nedeniyle terör örgütü adna eylemlerde bulunduktan sonra ikinci bir eylem emrine kadar normal hayatlarna devam ettikleri tespit edilmi olup, bahse konu üpheliler yakalanarak gözaltna alnm ve sevk edildikleri adli makamlarca silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmlardr denildi.

Ana Sayfaya Git