Diyarbakır'da "Rekabetçi Sektörler Programı"

Diyarbakır'da, "Rekabetçi Sektörler Programı" ikinci dönem tanıtım toplantısı yapıldı.

Haberler 01.05.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Avrupa Birlii ve Türkiye ortaklyla finanse edilen Rekabetçi Sektörler Programnn ikinci dönem tantm amacyla Karacada Kalknma Ajans Konferans Salonunda düzenlenen toplantda konuan AB Türkiye Mali Programlar Dairesi Bakan Ahmet Alperen Sakaya, ilk dönemde güzel projelere imza atldn aktard.

Ar-Ge, inovasyon, lojistik merkezleri ve laboratuvar kurduklarn, finansal araç projeleri gerçekletirdiklerini, KOBleri bu bütçeden faydalandrdklarn ifade eden Sakaya, amaçlarnn bölgesel gelimilik farklarn azaltmak olduunu vurgulad. Sakaya, Bizim programz orta ve uzun vadeli projeleri destekleyen bir program. Eer uzun dönemde projeleriniz ve fikirleriniz varsa ve bunlar hayata geçirmek istiyorsanz, bizim programz sizler için en mantkl olandr. diye konutu.

kinci dönemin ikinci çarsn 1 Nisan- 29 Mays için açtklarn dile getiren Sakaya, ki balk belirledik. yaratc endüstriler için toplamda 20 milyon avroluk, aratrma ve gelitirme kapsamnda da 30 milyon avroluk bir proje havuzu oluturmay düünüyoruz. Toplamda 50 milyonluk proje havuzuyla programmz sürdürmek istiyoruz. dedi.

Rekabetçi Sektörler

Sakaya, çok çeitli alanlarda destekler verdiklerine dikkati çekerek aratrma ve gelitirme balnda asgari 3 milyon, azami 8 milyon avro bandndaki projeleri, yaratc endüstriler alannda da en az 2 milyon en çok 5 milyon bandnda projeleri destekleyeceklerini anlatt. Sakaya, her iki balkta da ortaklk zorunluluu bulunduunu belirtti.

AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Füsun çiçekolu, ABnin desteklerinin 2007ye kadar farkl alanlarda 2007den sonra ise Katlm Öncesi Mali Yardm Arac (Instrument for Pre-accession Assistance - IPA) ad altnda 5 ana destek programlaryla verilmeye balandna iaret ederek Bizim programmz rekabetçi sektörler olarak adlandrlan bölgesel kalknmlk farkllklarnn giderilmesine dönük amaca hizmet eden programdr. dedi.

Kamu kurum ve kurulularn temsilcilerinin katld toplantda, aratrma ve gelitirme ile yaratc endüstriler balklarnda çklan, toplam bütçeleri srasyla 30 ve 20 milyon avro olan çarya bavurularn 29 Maysa kadar yaplaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git