Diyarbakır'da sağlıklı kurban kesimi için hazırlıklar tamamlandı

Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü, kurban kesiminin sağlıklı koşullarda yapılması için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Haberler 10.08.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yapt açklamada, Büyükehir Belediyesi ile 4 merkez ilçe ve dier belediyelerin belirledii kurban kesim yerlerinde, kesim ileminin salkl ekilde yaplmasn salamak üzere gerekli tedbirleri aldklarn belirtti.

Bu kapsama il müdürlüü ve ilçe müdürlüklerinden 1 zooteknist ile 43 veteriner hekim görevlendirildiini ifade eden Atalar, Vatandalarmz, kulaklar küpeli ve salkl hayvanlar almalar ve kurban komisyonunca belirlenen hijyenik yerlerde çevre kirliliine mahal vermeden, hijyen kurallarna uyularak kurban kesiminin yaplmasna dikkat etmelidirler. dedi.

Kurbanlk hayvan almlarnda dini ölçülere uygun, salkl, besili, a kaydnn, kulaklarnn küpeli olmas, gebe olmamas, veteriner salk raporunun, büyükba hayvanlarn ayrca pasaportlarnn bulunmas, küçükba hayvanlarn nakil belgelerinin olmas gerektiini hatrlatan Atalar, kentte kurban kesimi yaptrlabilecek yerleri u ekilde sralad:

Sur ilçesi Mardin yolu üzeri, May-Et ve Güler-Et kombinalar, Canl Hayvan Pazar, Balar ilçesinde Yeniköy Mezarl kars, Yeniehir ilçesinde, lçe Otogar Kars Kömür Tevzi Sahas, Toplu Konut 1. Etap dare Binas arkas, Kurdolu Lojmanlar alan içindeki beton saha, Üçkuyular Toplu Konut pazar yeri, Kayapnar ilçesinde, Urfa yolu üzeri Emniyet Lojmanlar (Yeni) Merkezi Istma Sistem Binas yan, Peyas Mahallesi Kayapnar Caddesi Kaplan Citi Düün Salonu yan, Mehmet Akif Ersoy Bulvar, Carrefur-sa otopark özel kesim yeri, Kayapnar Organik Pazar Yeri Dünya Kava aratrma hastanesi yolu üzeri, Peyas Mahallesi MKB Lisesi yan

Ana Sayfaya Git