Diyarbakır'da "Türkiye’nin Sivil Havacılık Serüveni" paneli

THY Genel Müdürü Ekşi "THY, 15 yılda 5 kat büyüdü, 65 uçaktan 326 uçağa ulaştı. İşte bu büyüme THY’nin, Türk milletinin ve Anadolu'nun başarısıdır. Dünyanın 121 ülkesine Türkiye’nin kültürünü, misafirperverliğini götürüyoruz. Dolayısıyla THY, Türk milletinin gurur kaynağı"

Haberler 27.04.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Hava Yollar (THY) Genel Müdürü Bilal Eki, THY, 15 ylda 5 kat büyüdü, 65 uçaktan 326 uçaa ulat. te bu büyüme THYnin, Türk milletinin ve Anadolunun baarsdr. dedi.

Eki, Diyarbakr Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde, Dicle Üniversitesi Sivil Havaclk Yüksekokulu ile Mimar ve Mühendisleri Grubunun ortaklaa düzenledii Türkiyenin Sivil Havaclk Serüveni panelinde yapt konumada, Diyarbakra turistlerin talebinin giderek arttn söyledi.

ehrin cazibe merkezi haline gelmesi gerektiini belirten Eki, öyle konutu:

Türkiyenin Sivil Havaclk Serüveni

Diyarbakrda bu ruhun olduunu biliyorum. Hakikaten gezdiimiz yerlerde bunu gördük. Bu ehirle ne kadar gururlansanz azdr. Diyarbakr ruh ve bedeni beraber olan ve tarihten bizi bir yapan köklerimizden bir tanesidir. nallah sahabelerin ve kültürümüzün bakenti haline ve tekrar bir çekim merkezi haline gelir.

THYnin global bir marka haline gelerek Türkiyenin gururu haline geldiini anmsatan Eki, irketin Anadolu ehirlerini birbirine balayan en önemli ulam köprülerinden biri olduunu aktard.

Dünyann 121 ülkesine uçtuklarn dile getiren Eki, Dünyann 121 ülkesine Türkiyenin kültürünü, misafirperverliini götürüyoruz. Dolaysyla THY, Türk milletinin gurur kayna. ifadesini kulland.

- 2003 ylna kadar lokal bir havayoluydu

Eki, THYnin 2003 ylnda büyük bir dönüümle gelimeye baladn vurgulayarak, unlar kaydetti:

2003 ylna kadar THY, lokal bir havayoluydu. 2003 ylnda Cumhurbakanmz dönüüm vizyonunu balattktan sonra, THY ile Türk sivil havaclnda büyük bir gelime yaand. THY, 15 ylda 5 kat büyüdü, 65 uçaktan 326 uçaa ulat. te bu büyüme THYnin, Türk milletinin ve Anadolunun baarsdr.

- 2023e kadar yeni bir THY ortaya çkaracak

Sahip olduklar 326 uçaa ek olarak 230 uçak siparilerinin olduunu belirten Eki, THY, 2023e kadar yeni bir THY ortaya çkaracak, yolcusunu ikiye katlayan bir THY ortaya çkacak. THY bugün kalitesiyle ön plana çkan bir havayolu haline geldi. Havaclk büyüyor, geliiyor, istihdama ihtiyaç var. Özellikle üniversite okuyan örenciler havaclkta hangi meslee girebilirim diye kendi kariyer plann yapmas gerekiyor. dedi.

- 301 havalimanna uçuyoruz

Dünyann en çok noktasna uçan havayolu unvanna sahip olduklarn hatrlatan Eki, Dünyada 121 ülkeye, 302 ehire ve 301 havalimanna uçuyoruz. Biz bununla yetinmiyoruz. Ayn zamanda yaptmz anlamalarla ilave 191 noktaya ve 44 ülkeye uçuyoruz. THY, dünyada her yere yolcusunu ulatrabilen global bir dünya hava yolu irketi haline geldi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git