Diyarbakırlı tesbihçilerden yer tahsisi talebi

Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki Ulu Camii çevresindeki tesbihçiler, yetkililere çağrıda bulunarak kendilerine yer tahsis edilmesini istediler.

Haberler 04.08.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik l Müdürlüünce Diyarbakr Ulu Camiinde balatlan çevre düzenlemesi dolaysyla eski yerlerinde tezgh açamayan tesbihçiler, yetkililerden kendilerine yer tahsis edilmesini istediler.

Yaplan çevre düzenlemesinden memnun kaldklarn belirten tebihçiler, düzenleme sonrasnda kendileri için de yer talebinde bulundular.

Birçok arkadann tezgh açamadn söyleyen Selahattin Öksüz, Buras yklmadan önce tesbihçilik yapyorduk. u an buras ykld. Yerimiz olmadndan dolay tablamz kuracak bir yer yok. Yetkililerden, bize yer tahsis etmelerini rica ediyoruz. Buras ykld için birçok arkadamz tezgh açamadndan hepimiz madur duruma dütük. Yer olmadndan dolay, birimiz caddenin öbür tarafnda dier birimiz ise tezghmz caminin arkasnda açyoruz. dedi.

Tebihçi Murat çnar da beinci Harem-i erif olan Ulu Camiinde yaplan düzenlemenin yerinde olduunu, ancak kendilerine de yer tahsis edilmesini beklediklerini ifade ederek, Diyarbakr Ulu Cami deyince tesbihçiler de akla geliyor. Birileri Diyarbakr Ulu Camiye geldii zaman ille tesbih almak, bakmak için buraya geliyorlar. dedi.

Yetkililerden bizim tek bir ricamz var. diyen çnar, Burann üzerinde yaklak 15-20 tesbihçi aile geçindiriyor. Buralar bittikten sonra, buraya gelmeme ihtimalimiz var. Yetkililerden, arkadalarmzn madur edilmemesi ve bu park ve düzenleme ii bittikten sonra da bize bir yer tahsis etmelerini rica ediyorum. u ana kadar resmi olarak herhangi bir açklama yapmadlar. Yalnz bu park yapldktan sonra bizim parkn içinde veya yannda durmayacamza dair baz duyumlar alyoruz. diye konutu.

15-20 seneden beri tezgh açtklarn belirten Emin Diril ise Biz, Ulu Cami tesbihçileri olarak, genel kültürümüzü tantmak amaçl gelip burada sergimizi açtk. Yaklak 15-20 yldr bu kültürümüz devam ettirmekteyiz. Ancak u an ki durumdan dolay sergimizi açamyoruz. Hepimiz evli, barkl insanlarz. Durumumuz bundan ibarettir. stediimiz tek bir ey, bize yer belirlemeleridir. dedi.

Yllardan beri Ulu Cami yannda tesbih tezgh açan Cengiz Ergörmü de 7-8 senedir Ulu Camii etrafnda tesbihçilik yapyorum, baka da gelirim yok. Bundan dolay yetkililerden bizim için yer tespit etmelerini bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git