Diyarbakır Barosu da cinsel sapkınlığa sahip çıktı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, cuma hutbesinde zina ve cinsel sapkınlığın haram olduğu açıklaması Diyarbakır Barosunu da rahatsız etti.

Haberler 28.04.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sözde Ankara nsan Haklar Dernei (HD), cinsel sapknl savunarak cuma hutbesinde, slam zinay en büyük haramlardan kabul ediyor. Ltlii, ecinsellii lanetliyor. diyen Prof. Dr. Ali Erba hakknda suç duyurusunda bulundu. HDnin ardndan cinsel sapknla bir destek de Diyarbakr Barosundan geldi. Baro tarafndan yaplan yazl açklamada, Diyanet leri Bakannn, ne yazk ki Ramazan: Sabr ve rade Eitimi balkl cuma hutbesinde nefret söylemi içeren ve ayrmclk yasan ihlal eden söylemlerde bulunduuna ahitlik ettik. denildi.

CNSEL SAPIKLIA SAHP çIKTI

Diyanet leri Bakanna tepki gösterilip cinsel sapknla sahip çklan açklamann devamnda u ifadelere yer verildi:

Bu söylemler, nefret suçlarna maruz kalan ve yaam hakk bata olmak üzere pek çok hak ihlaline urayan LGBT+lara yönelik saldrlar artrabilecek ve halkn belli bir kesimini suç ilemeye tevik edebilecek nitelikteyken, devletin bir kurumunun göz göre göre hala bu tarz ayrmc söylemlere devam etmesini asla kabul etmiyoruz. Öte yandan HIV ile yaayan kiilerin sosyal hayatta damgalanmalarnn (stigma) önüne geçilmesi ve ruhsal salklarnn korunmas açsndan devletin pozitif yükümlülük altnda olduunu hatrlatyoruz. Diyanet leri Bakannn taraf olduumuz uluslararas sözlemelerde ve açkça Anayasann 10. Maddesinde düzenlenen eitlik ilkesine aykr söylemlerde bulunamayacan hiç kimsenin cinsel yönelimi, cinsiyet kimlii ve hastalk durumu sebebiyle ayrmcla urayamayacan ve bunun bütün kamu kurumlar tarafndan da balayc olduunu vurguluyoruz. Kendisini ayrmc ve nefret söylemi içeren ifadelerinden dolay knyor, nefrete inat yaam savunmaya devam edeceimizi kamuoyuna saygyla bildiriyoruz.

Ana Sayfaya Git