Diyarbakır korkutuyor

Kovid-19 salgınında Diyarbakır’daki toplam vaka sayısı bin 150’yi aşarken, Ramazan Bayramı'ndan sonra testi pozitif çıkanlardan 200 kişi hastanelerde, 300’ü aşkın kişi de evlerde izolasyon altında tutuluyor.

Haberler 05.06.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüsle mücadele kapsamnda alnan tedbirlerin normalleme süreciyle birlikte Diyarbakrdaki vakalar artyor. Kovid-19 salgnnda 4 Haziran tarihi itibariyle Diyarbakrda vaka says bin aarak zirveye ulat.

HASTA SAYISI GDEREK ARTIYOR

Pandemi Hastanesi olarak belirlenen Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi yine Dicle Üniversitesi Kalp hastaneside 200ün üzerinde Kovid-19 hastasnn yatt, ileri evre hasta saysnn ise 20 olduu, bunlarn youn bakm ünitesinde tedavi edildii ileri sürülüyor. Ramazan Bayramndan sonra 300ü akn kiide virüs tespit edildii, bu kiilerin virüs belirtileri hafif olmasndan dolay evlerine gönderilerek izolasyon altnda tutulduklar kaydedildi.

SALIK MÜDÜRLÜÜ PLANINDAN VAZGEçT

Diyarbakr l Salk Müdürlüünün Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesindeki hastalar, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine tayarak hastaneyi dier hastalar için uygun hale getirme plan ise vakalardaki artlardan dolay askya ald.

Ana Sayfaya Git