Diyarbakır korkutuyor

Kovid-19 salgınında Diyarbakır’daki toplam vaka sayısı bin 150’yi aşarken, Ramazan Bayramı'ndan sonra testi pozitif çıkanlardan 200 kişi hastanelerde, 300’ü aşkın kişi de evlerde izolasyon altında tutuluyor.

Diyarbakır korkutuyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin "normalleşme" süreciyle birlikte Diyarbakır’daki vakalar artıyor. Kovid-19 salgınında 4 Haziran tarihi itibariyle Diyarbakır’da vaka sayısı bin aşarak zirveye ulaştı.

HASTA SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Pandemi Hastanesi olarak belirlenen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yine Dicle Üniversitesi Kalp hastaneside 200’ün üzerinde Kovid-19 hastasının yattığı,  ileri evre hasta sayısının ise 20 olduğu, bunların yoğun bakım ünitesinde tedavi edildiği ileri sürülüyor. Ramazan Bayramından sonra 300’ü aşkın kişide virüs tespit edildiği, bu kişilerin virüs belirtileri hafif olmasından dolayı evlerine gönderilerek izolasyon altında tutuldukları kaydedildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PLANINDAN VAZGEÇTİ

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hastaları, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine taşıyarak hastaneyi diğer hastalar için uygun hale getirme planı ise vakalardaki artışlardan dolayı askıya aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz