Diyarbakır nasıl bir vekil istiyor?

24 Haziran için geri sayım başlarken, Diyarbakırlı vatandaşlar siyasi partilere yönelik "milletvekili kriterlerini" ortaya koydu. "Seçmeninin derdini sormayan ve onun içinde olmayan bir milletvekili olmamalı."

Haberler 26.04.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Hazirann seçim tarihi olarak tescil edilmesinin ardndan Türkiye iyiden iyiye seçim atmosferine girdi. Seçim ittifaklarnn devam ettii bu günlerde milletvekili aday adaylar da yavatan ortaya çkmaya balad. Peki, Diyarbakrllar nasip bir milletvekili profili istiyor? Bu soruya yant arayan Söz Haber ekibi, kahvehanelerde tavankan çay eliinde yaplan tatl siyasi sohbetlerden görüler derledi.

ÜLKENN HAL ORTADA, PYASA DURGUN

Metin Ulu, Seçimle ilgili kafamz çok kark ne düündüümüzü bizde bilmiyoruz. Kime oy vereceimiz konusunda kararszz. Milletvekili kriteri olarak da memleketimize ülkemize faydal olan, d güçlerden deil de kendi çabamzla kendi iimizi kendimiz yapp, kendi tarmmz kendimiz ekip biçmek istiyoruz. Bu hususta bize destek olacak bir vekil istiyoruz. Ülkenin hali ortada, piyasa durgun hiçbir yerde i yok. Herkes i yerini kapatyor. uan bizi temsiz eden vekillerden memnun deiliz.

ISMARLAMAYLA VE YÖNLENDRMEYLE MLLETVEKL OLMAZ

Recep Duran, Hangisi hayrlysa o olsun diyorum. Ama özellikle bizim memleketimizde Diyarbakr bilen, memleketimizin insan olan bir vekil aday istiyorum. Ismarlamayla ve yönlendirmeyle milletvekili olmaz. Vatandan içinden ve sorumluluunun hakkn veren temiz dürüst gece gündüz telefonu açk ve vatandalarnda kendilerine diledikleri zaman ulaabilecekleri bir vekil lazm. uan görevdeki vekillerden memnun deiliz. Hiçbir icraatlar yok fakir fukarann hakkn yiyorlar. KURdan bir sürü isizin hakkn yediler. Kendi adamlarnn aracl ile adam kayrmaca yaptrdlar.

OYLARINI ALDIKTAN SONRA ARKALARINA DÖNÜP BAKMIYORLAR

brahim Erdem, Olaysz ve hiçbir vatandamzn zarar görmeyecei bir seçim diliyorum. Ülkenin refah için AK Partinin kazanmasn isterim. Biz bölgemizde hiçbir vekil görmedik. Recep Tayyip Erdoan olmam olsayd bu bölgenin vekilleri için oy kullanmazdm. Vekil dediimiz halkn nabzn yoklamal, halkn durumundan habersiz olmamal. Baka illerin vekilleri bizimkilere göre halkla daha ilgili, bizim buradakiler oylarn aldktan sonra arkalarna dönüp bakmyorlar.

BR VEKLLE MUHATAP OLMAK çN CEBMZDE PARA OLMASI LAZIM K KENDSNE ULAABLELM

Yunus Bey, Seçim halkn iradesiyle birilerini meclise göndermesidir. Sözde ama icraatta oylar alp gidip orada keyfine bakma ve kendi ideolojilerini yaymaktr. Geçmite muhafazakar partilere oy verirdim bu sene hiçbir partiye oy vermeyi düünmüyorum niye diye soracak olursanz geçmi seçimden imdiye kadar ben milletvekilimiz kimdir diye tanmyorum. Sadece TV ekranlarnda bazen de burada cier yerken trafii kapatyorlar. O zaman anlyoruz ki milletvekili gelmi. Onun dnda kendi vekillerimizi görmülüümüz bilmiliimiz yok. Bizim bölge yalnz braklm, medyada Diyarbakrn haberini en son kaç ay önce duyduumu hatrlyorum. Sürekli bat illerinin haberleri geçiyor. Biz batya düman deiliz ama bizi de biraz görsünler. Mikrofon uzatsnlar uan sizin mikrofon uzattnz gibi bu ekilde çok büyük bir sitemimiz ve de küskünlüümüz var. Halkn içinden çkan ve bizzat halkn kendisi olan, bürolarn baka yerlerde açan deil kendi halknn olduu yerde açan, cebinde paras olan deil parasz olanla ilgilenen bir vekil istiyoruz. Bugün bir vekille muhatap olmak için öncelikle cebimizde para olmas lazm ki kendisine ulaabilelim.

VATANDAIN DERDN SORMAYAN VE ONUN çNDEN OLMAYAN BR MLLETVEKL OLMAMALI

Ahmet Doan, Bar ve kardelik içersinde yaamak istiyoruz. Yaklaan seçimlerin devlete ve millete hayrl olmasn diliyorum. Ne yazk ki uan ki milletvekillerinden hiç de memnun deiliz. Seçim zaman bize uradktan sonra onlar hiç görmüyoruz. Biz sadece Tayyip Erdoan, Klçdarolunu ve dier parti liderlerini biliyoruz. Buradan seçip gönderdiimiz milletvekillerini yeterince tanmyoruz. Zaten onlarda bizi tanmyor. Vatandan derdini sormayan ve onun içinden olmayan biri milletvekili olmamal. Öyle bir vekili ben ne yapaym? Niye oy vereyim? Allah her eyin hayrlsn nasip etsin.

KEND ALELER DIINDA KMSEYE FAYDALARI YOK

Vehbi Aslan, Seçimlerde Abdullah Gül aday olursa ben kendisini desteklerim. Tayyip Erdoan son birkaç yldan beri Kürtlere iyi davranmyor. Ben 68 yandaym ve bugüne kadar muhalefete hep yol vermi bir insanm. Ancak son iki seçimde AK Partiye ben oy verdim. Ama bu sefer vermeyeceim. Milletvekillerinde de ben memnun deilim. Kendi aileleri dnda kimseye faydalar yok. Milletvekilleri halkn içinden biri olmal, halkn sorunlarna duyarl olmal.

Ana Sayfaya Git