Diyarbakır’da 1 milyon kitap okuyucuyla buluştu

Merkez Yenişehir İlçe Belediyesince, “Değerler Eğitimi” projesi çerçevesinde, 1 milyon kitap ile “Kitap Günleri” etkinliği yapıldı.

Haberler 10.03.2018 - 12:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Belediyesi tarafndan Deerler Eitimi projesi çerçevesinde, 1 milyon kitabn okuyucu ile buluaca Kitap Günleri etkinlii açl töreni yapld. Kültür ve Kongre Merkezinde yaplan törene AK Parti Milletvekilleri Galip Ensariolu, Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzelolu, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, lahiyatç Nihat Hatipolu, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdar Kartal, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ozan Balc, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, Nihat Hatipolu, kurum müdürleri, aileler ve çocuklar katld.

130 YAYIN EV BRLKTE

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan konuan Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdar Kartal, çocuklarn ve gençler için projelerin devam edeceini belirtti. 130 yaynevinin katld bir fuarn açln yapacaklarn kaydeden Kartal, 1 milyonun üzerinde kitabn halkmzn beenisine sunulaca kitap fuarmz açacaz. Kitap fuarlar özellikle örencilerimiz, gençlerimiz çok önemli. Bir ilin gelimilii açsndan çok önemli. Bu kitap fuarlarn da bu amaçla deerlendirmek için belediyemiz her platformda bu ileri Milli Eitim Müdürlüü ile birlikte destekliyoruz. Tabi ülkemizde kitap okuma oran on binde birler civarnda. Kii bana yllk 8 kitap düüyor. nallah bu oran gelimi ve gelimekte olan ülkeler seviyesi üzerine çkarmak en büyük hedefimiz olmaldr. çünkü bizim ülkemizdeki bilim ve teknolojik gelimenin en büyük kayna insanlarn kitap okuma alkanlklarnn arttrlmas olacaktr dedi.

AZZ VE MUAZZEZ EHR

Vali Hasan Basri Güzelolu ise, Diyarbakr medeniyet merkezi kimliiyle, ilimin, irfann, edebin, dinin ve imann merkezi kimliiyle her dönem okuyan, okutan, yazan, düüne bir ehir olmutur. Bu aziz ve muazzez ehrin özüne dönemsi adna yaplan bu çalmalarda Diyarbakrn güzelliini 7sinden 77ye bütün insanmzn bu noktadaki sevgisini ve ilgisini ortaya koymutur. Bu çalmalar devam edecek. Bu dorultuda en büyük hedefimiz, amacmz bugün burada bu salonda cokularna tank olduumuz gençlerimiz ve örencilerimiz. Hepinizi seviyor, hepinizi bu dorultuda Allaha emanet ediyorum diye konutu.

Yeniehir Belediyesi tarafndan oluturulan koronun gençlik marn okumasnn ardndan lahiyatç Nihat Hatipolu, salondakilerle birlikte dua etti. Daha sonra etkinliin açl kurdelesi kesildi.

Ana Sayfaya Git