Diyarbakır'da FETÖ soruşturmasında yeni gözaltı dalgası

Diyarbakır'da FETÖ/PYD soruşturması kapsamında 267 kişinin ByLock kullanıcısı olduğu belirlenirken, gözaltı operasyonu devam ediyor. Yakalama kararı çıkarılan 58 şüpheliden 28'si gözaltına alındı.

Haberler 30.09.2017 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda ByLock kullandklar iddiasyla 28 üpheli yakaland. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, ByLock operasyonunda toplamda 267 üphelimiz mevcut. Nihayete erdiinde 267 kiilik ByLock operasyonu sonlanm olacak. dedi.

ByLock KULLANICILARI

Diyarbakrda Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik soruturmada ByLock kullandklar belirlenen 267 kii saptanrken, bu guruba yönelik balatlan operasyonlarn son serisi dün gerçekletirildi. Operasyonun üçüncü ayanda haklarnda yakalama karar çkarlan, 54 üpheliye yönelik dün afak operasyonu gerçekletirildi. l Emniyet Müdürlüü ekiplerince baz adreslere e zamanl düzenlenen operasyonda 28 zanl gözaltna alnd. Zanllarn emniyetteki ilemleri sürüyor. Firarilerin yakalanmas için operasyon devam ediyor.

BASAVCI AçIKLAMA YAPTI

Yürütülen soruturmalara ilikin Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, ehir genelinde hem PKK/KCK hem FETÖ yönünden yaptklar operasyonlarn devam ettiini söyledi.

Gerek PKK/KCK gerekse FETÖ yönünden delillendirme sürecinin, tamamlanan tüm dosyalarla ilgili operasyonlarn devam edeceini kaydeden Güre, Üzerinde durduumuz husus üpheli, delil eletirmesini doru yapp, gereksiz madur kitlesi oluturmadan gerçek failler üzerinden soruturmay devam ettirmektir. ifadesini kulland.

Güre, an itibariyle BYLOK üphelilerine yönelik 3 ubatta balatlan operasyonun üçüncüsünün yaplmakta olduunu ifade etti. üphelilerin eletirmesini bir probleme mahal brakmadan tespitlerini yaptklarn söyleyen Güre, BYLOK kapsamanda 267 üphelinin mevcut olduunu belirtti.

ByLock MERKEZL SORUTURMA

BYLOK operasyonunun tamamnda çok fazla sektörde üpheler olduuna dikkat çeken Güre, Genel olarak özel sektörlerde faaliyet gösteren insanlar bunlar. Özellikle bir gruba veya meslee yönelik bir çalma deildir bu. Mesleksel soruturmalarmz var ama u an yaplan BYLOK merkezli olduu için sektör olarak farkl üpheliler çkyor karmza. çaltrmalarmz mümkün olduu kadar seri, hzl bitirip davalarn da hzl açp yarglanmalarn salamaya çalyoruz. Önemli olan yarglama süreciyle üphelilerin yarglama sonucunda gecikmeye mahal vermeden yarglanmasdr. dedi.

Yargnn en çok eletirildii noktann uzun soruturma ve yarglamalar olduunu dile getiren Güre, Bu süreleri ksaltarak bu eletiriden kurtulmak istiyoruz. Tüm hakim ve savclar bunun gayreti içerisinde.

267 KNN KULLANDII TESPT

BYLOK operasyonunda toplamda 267 üphelinin mevcut olduuna dikkat çeken Güre, üphelilerin bir ksm il dnda ve isimleri elimizdedir. Bunlar üç parçaya bölerek operasyon yaptk. Nihayete erdiinde 267 kiilik bir BYLOK operasyonu tamamlanm olacak. Bunlarla ilgili dava süreci de akabinde devam edecek. Soruturmann selameti açsndan üçe bölerek yaptk ki üphelilerin soruturmas salkl bir zeminde olsun. ifadelerini kulland.

GERçEK FALLERE SORUTURMA

Güre açklamasnda devamla, Gerek PKK/KCK gerekse FETÖ operasyonunda delilenen tüm dosyalar ile ilgili operasyonlar devam edecek. Buradaki en önemli husus üpheli delil eletirmesini uygun yapp gereksiz maduriyet oluturmadan gerçek faillere yönelik soruturmalara devam etmektir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git