Diyarbakır'da Halk hareketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Seferberlik ilan etmesinin ardından, faaliyete geçen Osmanlı Seferberlik Halk Hareketi, Türkiye genelinde teşkilatlanmaya devam ediyor.

Haberler 01.01.2018 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn il ve ilçelerinde kurulan Osmanl Seferberlik Halk Hareketinin ilan için Yeniehir ilçesi Sümer Park giriinde basn açklamas gerçekletirildi. Açklamada ABDnin Kudüs karar eletirirken slam dünyasna yönelik mesajlar verildi.

Osmanl Seferberlik Halk Hareketi Diyarbakr l Bakan Mehmet hsan Turan, basn açklamasnda Osmanlnn ecdad olduklarn, güçlü olduklarn ve adalet çerçevesinde yürüdüklerini söyledi.

Tekilat olarak, ötekiletirmek, bölmek, ayrmclk, iddet, nefret, kkrtmak, korku gibi kavramlara yer vermediklerine dikkat çeken Turan, aksine hogörüyü, ilahi adaleti ve sevgiyi insanla alamay amaçlayan bir misyonla varlklarn devam ettireceklerini dile getirdi.

D mihraklara kar!

Turan açklamann devamnda, Devletimizin ve vatandalarmzn arasna nifak tohumlar ekerek, sayn cumhurbakanmz ve içileri bakanmz hedef seçmi olan di mihraplar karsnda, her koulda devletimizin bekas, kardeliimizin bozulmamas için, birlik ve beraberlii güçlendireceimiz çalmalar içerisinde olduk ve olacaz. fadelerini kulland.

slam dünyasnn en önemli gündemi: Kudüs

D güçlerin, 1 dolarclarn, kendini üst olarak kabul ettirmek için var olan kimliklerin, devletin bekasna ve birliine saldr amaçl olarak koordineli bir ekilde propaganda yürüttüklerinin ortada olduunu söyleyen Turan, Osmanl seferberlik halk harekt Diyarbakr il ve ilçe tekilatlar olarak bu propagandalarn karsnda olup birlik ve beraberliimiz için çalacaz. ABD Bakan Trumpun Kudüsü srailin bakenti olarak tanmasnn ardndan dünyann dört bir yanndan yükselen tepkiler, slam dünyasnn en önemli gündemidir. eklinde konutu.

Kudüs, slamn göz bebeidir

ABDnin kararnn bin yllk gerçei deitirmeyeceini söyleyen Turan, Bu karar binlerce yllk gerçei deitirmeyecektir. Kudüs sadece Filistinin deil, slamn ve müminlerin göz bebeidir. srailin menzili, miracn balangc, namazn farz klnd, peygamberimizin gidin dedii, ismini bizzat Allahn verdii ve maalesef ki ümmetin srt döndüü yerdir Mescidi Aksa. dedi.

Kimse ölen çocuklar düünemiyor

Turan açklamann devamnda, Kimse Gazzede ölen çocuklar ve masum insanlar düünemiyor. Düünen de kln kprdatmyor. Bugün artk ümmetin uyanmas ve ayaklanmas, ABD iradesine kar güçlü bir irade oluturulmas gerekiyor. Bizler bu iradenin birer neferleriyiz. Bizler bu uurda gerekirse canmz vereceiz. Son nefesimize kadar bu zulme kar sessiz kalmayp, baracaz. Siyonizm ua ABDnin, korsan devlet srailin üzerinden, bakent algsn oluturmas çabasna karn, Müslüman alemini gür bir sesle bu algy reddetmeye ve bunu ebedi olarak savunmaya davet ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git