Diyarbakır'da Halk hareketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Seferberlik ilan etmesinin ardından, faaliyete geçen Osmanlı Seferberlik Halk Hareketi, Türkiye genelinde teşkilatlanmaya devam ediyor.

Diyarbakır'da Halk hareketi

Diyarbakır'ın il ve ilçelerinde kurulan Osmanlı Seferberlik Halk Hareketinin ilanı için Yenişehir ilçesi Sümer Park girişinde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada ABD’nin Kudüs kararı eleştirirken İslam dünyasına yönelik mesajlar verildi.

Osmanlı Seferberlik Halk Hareketi Diyarbakır İl Başkanı Mehmet İhsan Turan, basın açıklamasında Osmanlının ecdadı olduklarını, güçlü olduklarını ve adalet çerçevesinde yürüdüklerini söyledi.

Teşkilat olarak, ötekileştirmek, bölmek, ayrımcılık, şiddet, nefret, kışkırtmak, korku gibi kavramlara yer vermediklerine dikkat çeken Turan, aksine hoşgörüyü, ilahi adaleti ve sevgiyi insanlığa aşılamayı amaçlayan bir misyonla varlıklarını devam ettireceklerini dile getirdi.

“Dış mihraklara karşı!”

Turan açıklamanın devamında, “Devletimizin ve vatandaşlarımızın arasına nifak tohumları ekerek, sayın cumhurbaşkanımızı ve içişleri bakanımızı hedef seçmiş olan diş mihraplar karşısında, her koşulda devletimizin bekası, kardeşliğimizin bozulmaması için, birlik ve beraberliği güçlendireceğimiz çalışmalar içerisinde olduk ve olacağız.” İfadelerini kullandı.

“İslam dünyasının en önemli gündemi: Kudüs”

Dış güçlerin, 1 dolarcıların, kendini üst olarak kabul ettirmek için var olan kimliklerin, devletin bekasına ve birliğine saldırı amaçlı olarak koordineli bir şekilde propaganda yürüttüklerinin ortada olduğunu söyleyen Turan, “Osmanlı seferberlik halk harekâtı Diyarbakır il ve ilçe teşkilatları olarak bu propagandaların karşısında olup birlik ve beraberliğimiz için çalışacağız. ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından dünyanın dört bir yanından yükselen tepkiler, İslam dünyasının en önemli gündemidir.” şeklinde konuştu.

“Kudüs, İslam’ın göz bebeğidir”

ABD’nin kararının bin yıllık gerçeği değiştirmeyeceğini söyleyen Turan, “Bu karar binlerce yıllık gerçeği değiştirmeyecektir. Kudüs sadece Filistin’in değil, İslam’ın ve müminlerin göz bebeğidir. İsrail’in menzili, miracın başlangıcı, namazın farz kılındığı, peygamberimizin gidin dediği, ismini bizzat Allah’ın verdiği ve maalesef ki ümmetin sırt döndüğü yerdir Mescid'i Aksa.” dedi.

“Kimse ölen çocukları düşünemiyor”

Turan açıklamanın devamında, “Kimse Gazze’de ölen çocukları ve masum insanları düşünemiyor. Düşünen de kılını kıpırdatmıyor. Bugün artık ümmetin uyanması ve ayaklanması, ABD iradesine karşı güçlü bir irade oluşturulması gerekiyor. Bizler bu iradenin birer neferleriyiz. Bizler bu uğurda gerekirse canımızı vereceğiz. Son nefesimize kadar bu zulme karşı sessiz kalmayıp, bağıracağız. Siyonizm uşağı ABD'nin, korsan devlet İsrail’in üzerinden, başkent algısını oluşturması çabasına karşın, Müslüman alemini gür bir sesle bu algıyı reddetmeye ve bunu ebedi olarak savunmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz