Diyarbakır'da terör operasyonu! Ayla Akat Ata kimdir?

Diyarbakır'da son dakika operasyon, Diyarbakır'da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda DBP eş genel başkanları Mehmet Arslan ve Gülcihan Şimşek ile eski HDP Milletvekili Ayla Akat Ata'nın aralarında bulunduğu çok sayıda kişi göz altına alındı. Herkes Ayla Akat Ata kimdir diye merak ediyor.

Haberler 22.05.2020 - 15:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda son dakika operasyon, Diyarbakrda PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda DBP e genel bakanlar Mehmet Arslan ve Gülcihan imek ile eski HDP Milletvekili Ayla Akat Atann aralarnda bulunduu çok sayda kii göz altna alnd. Herkes Ayla Akat Ata kimdir diye merak ediyor.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen operasyonlarda, PKK/KCK terör örgütüne yardm yapt, terör eylemlerine dahil olduu ve açlk grevi, PKK eleba Abdullah Öcalana sözde uygulanan tecriti protesto eylemlerine katlanlara yöelik düzelenen operasyonlarda 18 kii gözaltna alnd.

Düzenlenen operasyonlarda çok sayda verinni ele geçirildii açkland.Öte yandan cep telefonlar, tabletler, çok sayda toplatma karar bulunan kitap ve dergi, ajandalar, SIM kart, hard disk, flash bellek, dizüstü bilgisayar, örgütsel içerikli tablo, hafza kart, CD, örgütsel içerikli kartpostal, örgütsel doküman ve video kasetlere de el konuldu.

AYLA AKAT ATA KMDR?

Diyarbakrda düzenlenen operasyonlarda gözaltna alnan Ayla Akat Ata kimdir? sorusunun cevabn merak edenler için aratrdk.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. nsan Haklar Dernei, Toplum ve Hukuk Aratrmalar Vakf, Göç-Der ve Diyarbakr Kadn Platformunda üye olarak yer ald. 2007 seçimlerinde bamsz aday olduu Batmandan milletvekili seçildi. Daha sonra mecliste Demokratik Toplum Partisi grubuna katld. Partinin 2009 ylnda kapatlmasndan sonra Bar ve Demokrasi Partisie katld. 4 ubat 2010da Bengi Yldz ile birlikte TBMMde partinin grup bakan vekillii görevine getirildi. 2011 ylnda bamsz olarak yeniden Batman milletvekili seçilen Ata, mecliste BDP grubuna dahil oldu. Partinin ald kararla 2013 ylnda partileen Halklarn Demokratik Partisinde milletvekilliine devam etti. 2013 ylnda, çözüm sürecinin ilk görümesi için Ahmet Türk ile birlikte mralya giden 1. Heyette yer ald. 2015 seçimlerinde parti tüzüü nedeniyle partisinden milletvekili aday gösterilmeyen Ata, daha sonra Özgür Kadn Kongresi sözcülüü görevini üstlendi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Gültan Kanakn gözaltna alnmas sonrasnda 26 Ekim 2016da yaplan gösteri srasnda gözaltna alnd 30 Ekim tarihinde terör örgütü üyelii suçlamasyla sevk edildii mahkemece tutukland

2018 YILINDA TUTUKLANMITI

Diyarbakrda gözaltna alnan TJA aktivisti Ayla Akat Ata, Ardahann Göle ilçesinde 2015 ylnda askerlerin açt ate sonucunda yaamn yitiren Kamber Morkoçun cenaze töreninde yapt konuma nedeniyle tutukland.

Tevgera Jinn Azad (TJA) aktivisti ve HDP Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakknda, 12 Temmuz 2015te Ardahann Göle ilçesine bal Gundik (Koyunlu) köyünde enkaya ve Göle arasnda bulunan ormanlk piknik alanna giden minibüsün askerler tarafndan açlan ate sonucu yaamn yitiren Kamber Morkoç (70) için Göle ilçesinde yaplan cenaze töreninde yapt konuma nedeniyle soruturma balatlmt. Ardahan Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda, dün Diyarbakrdaki evinden çkt srada gözaltna alnarak Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne getirilen Akat Ata, ifade ilemlerinin ardndan bugün ölen saatlerinde Diyarbakr Adliyesine getirildi. Adliyede bulunan SEGBS odasndan Ardahanda soruturmay yürüten savcya ifade veren Akat Ata, örgüt propagandas yapt iddiasyla tutuklanmas talebiyle Ardahan Nöbetçi Sulh Ceza Hkimliine sevk edildi.

SEGBS üzerinden Sulh Ceza Hkimliine ifade veren Akat Ata, askerlerin atete yaamn yitiren Kamber Morkoç için 14 Temmuz 2015te Göle Merkezde düzenlenen cenaze töreninde yapt konumada söyledii Gerilla babas ve Katilleri tanyoruz sözleri nedeniyle örgüt propagandas yapt iddiasyla tutukland. Akat Ata, Diyarbakr E Tipi Cezaevine götürüldÜ.

Ana Sayfaya Git