Görüş Bildir

Diyarbakır'da terör operasyonu! Ayla Akat Ata kimdir?

Diyarbakır'da son dakika operasyon, Diyarbakır'da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda DBP eş genel başkanları Mehmet Arslan ve Gülcihan Şimşek ile eski HDP Milletvekili Ayla Akat Ata'nın aralarında bulunduğu çok sayıda kişi göz altına alındı. Herkes Ayla Akat Ata kimdir diye merak ediyor.

Diyarbakır'da terör operasyonu! Ayla Akat Ata kimdir?

Diyarbakır'da son dakika operasyon, Diyarbakır'da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda DBP eş genel başkanları Mehmet Arslan ve Gülcihan Şimşek ile eski HDP Milletvekili Ayla Akat Ata'nın aralarında bulunduğu çok sayıda kişi göz altına alındı. Herkes Ayla Akat Ata kimdir diye merak ediyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen operasyonlarda,  PKK/KCK terör örgütüne yardım yaptığı, terör eylemlerine dahil olduğu ve açlık grevi, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a sözde uygulanan tecriti protesto eylemlerine katılanlara yöelik düzelenen operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

Düzenlenen operasyonlarda çok sayıda verinni ele geçirildiği açıklandı.Öte yandan cep telefonları, tabletler, çok sayıda toplatma kararı bulunan kitap ve dergi, ajandalar, SIM kart, hard disk, flash bellek, dizüstü bilgisayar, örgütsel içerikli tablo, hafıza kartı, CD, örgütsel içerikli kartpostal, örgütsel doküman ve video kasetlere de el konuldu.

AYLA AKAT ATA KİMDİR?

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Ayla Akat Ata kimdir? sorusunun cevabını merak edenler için araştırdık.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İnsan Hakları Derneği, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, Göç-Der ve Diyarbakır Kadın Platformunda üye olarak yer aldı. 2007 seçimlerinde bağımsız aday olduğu Batman'dan milletvekili seçildi. Daha sonra mecliste Demokratik Toplum Partisi grubuna katıldı. Partinin 2009 yılında kapatılmasından sonra Barış ve Demokrasi Partisi'e katıldı. 4 Şubat 2010'da Bengi Yıldız ile birlikte TBMM'de partinin grup başkan vekilliği görevine getirildi. 2011 yılında bağımsız olarak yeniden Batman milletvekili seçilen Ata, mecliste BDP grubuna dahil oldu. Partinin aldığı kararla 2013 yılında partileşen Halkların Demokratik Partisi'nde milletvekilliğine devam etti. 2013 yılında, Çözüm süreci'nin ilk görüşmesi için Ahmet Türk ile birlikte İmralı'ya giden 1. Heyette yer aldı. 2015 seçimlerinde parti tüzüğü nedeniyle partisinden milletvekili adayı gösterilmeyen Ata, daha sonra Özgür Kadın Kongresi sözcülüğü görevini üstlendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması sonrasında 26 Ekim 2016'da yapılan gösteri sırasında gözaltına alındı 30 Ekim tarihinde terör örgütü üyeliği suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı

2018 YILINDA TUTUKLANMIŞTI

Diyarbakır’da gözaltına alınan TJA aktivisti Ayla Akat Ata, Ardahan’ın Göle ilçesinde 2015 yılında askerlerin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitiren Kamber Morkoç’un cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle tutuklandı.

Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti ve HDP Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında, 12 Temmuz 2015’te Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Gundik (Koyunlu) köyünde Şenkaya ve Göle arasında bulunan ormanlık piknik alanına giden minibüsün askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Kamber Morkoç (70) için Göle ilçesinde yapılan cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, dün Diyarbakır’daki evinden çıktığı sırada gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Akat Ata, ifade işlemlerinin ardından bugün öğlen saatlerinde Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Adliyede bulunan SEGBİS odasından Ardahan’da soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren Akat Ata, “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla tutuklanması talebiyle Ardahan Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

SEGBİS üzerinden Sulh Ceza Hâkimliğine ifade veren Akat Ata, askerlerin ateşte yaşamını yitiren Kamber Morkoç için 14 Temmuz 2015’te Göle Merkezde düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada söylediği “Gerilla babası” ve “Katilleri tanıyoruz” sözleri nedeniyle “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla tutuklandı. Akat Ata, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne götürüldÜ.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir