Diyarbakır'da 'Ulusal Birlik Çalıştayı' düzenlenecek

Diyarbakır'da 9 Kürt partisi tarafından oluşturulan Kürdistani İttifak Çalışması, 2 gün sürecek "Ulusal Birlik Çalıştayı" düzenleyecek.

Haberler 16.01.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 9 Kürt partisi tarafndan yaplan oluturulan Kürdistani ttifak çalmas, 2 gün sürecek Ulusal Birlik çaltay düzenliyor. Kürdistani ttifak çalmasnn daha önce hedef olarak belirledii ulusal ittifakn fikri-düünsel alt yapsn salam oluturabilmek için; çaltaylar, paneller ve konferanslarn düzenlenmesi karar kapsamndaki çaltay, 18-19 Ocak tarihlerinde Sur ilçesinde bir otelde yaplacak. çaltayta, iki gün boyunca üç gündem üzerinden tartmalar yürütülecek.

ULUSAL TTFAK YOLUNDAK ENGELLER

çaltayn ilk gündeminde, kalc ulusal ittifak modeli için Ulusal meclis mi?, Kongre mi? ya da Demokratik cephe mi? sorularna yant aranacak. Kalc model araylar irdelenirken; Kürt Ulusal Birlik Hareketi (TEVKURD), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Güney Kürdistan deneyimleri, Kürt Demokratlar Hareketi (TEV-DEM), Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve dünyadaki ulusal birlik modellerine baklarak modelin ismi, program ve ileyii belirlenecek.

çaltayn ikinci gündeminde ise kalc ulusal ittifak yolunda ulusal deerlerde ortaklamann salanmas için sorun ve engellerin almas tartlacak.

çaltayn üçüncü gündeminde ise Kürtlerin kazanmlarna yönelik artan saldrlara kar Kürdistani ttifak çalmasnn yol haritas belirlenecek.

TTFAKTA YER ALAN PARTLER

ttifakta, Kürdistan slami Hareketi (AZAD), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Dernei (DDKD), Halklarn Demokratik Partisi (HDP), nsan ve Özgürlük Partisi (PA), Partya Komunsta Kurdistan (KKP), Platforma Demokrata Kurdistan (PDK), Partya Demokrata Kurdistan -Türkiye (PDK-T) ve Azadi Partisi yer alyor.

Ana Sayfaya Git