Diyarbakır'dan Hollanda'ya tepki

"Nazi artığı Hollanda'ya" Diyarbakır'dan tepki var. STK ve AK Partililer, "Ne Hollanda, ne Almanya, ne İsveç, bize ümmetin birliği ve İslam'ın gücü gerek" dövizleriyle, yaşatılanları kınadı.

Haberler 13.03.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Kaya Sayann yaadklarna tepki göstermek amacyla Diyarbakrda biraraya gelen baz sivil toplum kuruluu temsilcileri ortak basn açklamas yaparak, Hollandann tutumu knad.

ATILAN SLOGANLAR

AK Parti Diyarbakr l Bakanl önünde bir araya gelen ellerinde Fatih Sultan Mehmetin torunlaryz, kork Hollanda, Almanya ve Avrupa ve Ne Hollanda, ne Almanya, ne sveç, bize ümmetin birlii ve slamn gücü gerek yazl dövizler tayan bir grup sivil toplum kuruluu temsilcisi, Hollanda arma sabrmz tarma ve Faist Hollanda sloganlar att.

ORTAK AçIKLAMA

çeitli sivil toplum kuruluu temsilcisinin yansra AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ile l Bakan Muhammed Dara Akar, Hollanda tarafndan Aile Sosyal Bakan Fatma Betül Sayan Kayaya yönelik sergilenen tutum protesto edildi. Grup adna konuan Diyarbakr Evet stiare Platformu Sözcüsü Yunus Memi, bata Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye kart tutumunu knad.

ESEFLE KINIYORUZ

Memiin okuduu ortak basn açklamasnda, sivil koplum kurulular olarak, bata Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye kart ve slamofobik tutumlarn esefle knadklarn dile getirerek, öyle konutu:

Bu sakil anlayn son örneini Hollanda ve sveç ülkelerinde görüyoruz. nsan haklarn, fikir hürriyetini, seyahat özgürlüünü hiçe sayan Hollanda hükümeti iki bakanmzn ülkelerine giriine yasak koymu, diplomatik kaideleri ayaklar alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanmz snr d edilmitir. Konsolosluumuz önünde protesto hakkn kullanan vatandalarmzn üzerine köpek ve joplu polisleri salmtr. Almanya ve sveç ise, bakanlarmzn, AK Parti Genel Bakan Yardmclarnn salon toplantlarn iptal etme nezaketsizliini göstermilerdir.

TANKIN ÖNÜNDE YATAN

15 Temmuzda tanklarn önünde direnen aziz milletimizin evlatlar Avrupada hakkn ve demokrasinin yannda yer alacak, üzerlerine saldrtlan, rkçlardan da korkmayacaktr. Biliyoruz ki, kimi Avrupa hükümetlerinin kaygs 16 Nisanda Evet oylar ile gerçekleecek demokrasi zaferidir. çünkü, 16 Nisanda aziz milletimizin teveccühleri ile kazanlacak olan bu zafer ülkemizin, milletimizin ve tüm corafyamzn yeniden ayaa kalknn milad olacaktr. Bizler bu uygulamalarda bulunan Avrupa ülkelerini sömürgeci anlaylar ve rkç tutumlar ile ba baa brakyor, kadim bir corafyann ve büyük bir medeniyetin evlatlar olarak hak adalet ve hürriyet yolunda yürümeye devam ediyoruz.

MUTAK STKLARDAN TEPK

Mu Belediye Meydannda bir araya gelen siyasi parti ve STKlar adna basn açklamas yapan Abidin Acar, Türkiyenin son yüzyln en önemli seçimlerinden birine girdiini hatrlatarak, dost ile dümann, yalan ile gerçein, geçmi ile gelecein iç içe yaand tarihi anlara ahit olduklarn söyledi.

Acar, Avrupann Türk siyasetçilere yönelik tavrna tepki göstererek, Düne kadar ülkemizi hiçbir uluslararas anlamada taraf olarak kabul etmeyen, bölgesel politikalar söz konusu olduunda dikkate almayan, medeni bir toplum olarak görmedii için ikinci snf vatanda muamelesi yaparak gurbetçilerimize hayat zindan eden Avrupa, büyük Türkiye ülküsüne bir adm daha yaklaan Türkiyeyi tek gündem maddesi haline getirmi, bize kar yapm olduu dümanlkta vites yükseltmeye balamtr. diye konutu.

Bakan Kayann Hollanda polisince büyük bir hakszla ve terbiyesizlie maruz brakldn vurgulayan Acar, unlar kaydetti:

HAZ ARTII HOLLANDA

Sayn Cumhurbakanmzn da yerinde ifadesiyle Nazi Art Hollanda, tüm diplomatik nezaketleri aan bir hakarette bulunmu, bir bayan bakanmzn konvoyunu durdurmu, beraberindeki baz bayanlar da ellerini kelepçelemek suretiyle snr d etmitir. Hiçbir fiili harekette bulunmayan ve en küçük bir taknlk yapmayan kardelerimiz, gözleri dönmü atlar ve kudurmu Alman kurt köpeklerince taciz edilmitir. At izini it izine kartran Hollanda polisi, tüm uyanklna ramen kendi ayak izlerini suç mahallinde unutmutur.

Bakan Kayann diplomatik pasaport sahibi olduu için dokunulmazl bulunduuna iaret eden Acar, Kendisi seçilmi bir milletvekili olan, ülke topramz saylan konsolosluumuza girmekten baka bir amac olmayan Bakanmz Almanyaya geri dönmezse ayet tutuklanmakla tehdit edilmitir. Bugünden tezi yok, kendi rkn efendi, bakalarn parya gören bu zihniyete kar duracaz. Sözde demokrasinin beii yal Avrupann srtnda bir kara kambur tadn her zeminde haykracaz. Hollandann ülkemize ve saygdeer Cumhurbakanmz ile devlet adamlarmza yönelik utanç verici bu muamelesini iddetle knyoruz. ifadelerini kulland.

Acar, bundan sonra bu tür ahlakszlklara çok daha sert ekilde karlk vereceklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git