Diyarbakır'dan Hollanda'ya tepki

"Nazi artığı Hollanda'ya" Diyarbakır'dan tepki var. STK ve AK Partililer, "Ne Hollanda, ne Almanya, ne İsveç, bize ümmetin birliği ve İslam'ın gücü gerek" dövizleriyle, yaşatılanları kınadı.

Diyarbakır'dan Hollanda'ya tepki

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan'ın yaşadıklarına tepki göstermek amacıyla Diyarbakır'da biraraya gelen bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ortak basın açıklaması yaparak, Hollanda'nın tutumu kınadı.

 ATILAN SLOGANLAR

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bir araya gelen ellerinde "Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız, kork Hollanda, Almanya ve Avrupa" ve "Ne Hollanda, ne Almanya, ne İsveç, bize ümmetin birliği ve İslam'ın gücü gerek" yazılı dövizler taşıyan bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi, "Hollanda şaşırma sabrımızı taşırma" ve "Faşist Hollanda" sloganları attı.

ORTAK AÇIKLAMA

Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yansıra AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ile İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Hollanda tarafından Aile Sosyal Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik sergilenen tutum protesto edildi. Grup adına konuşan Diyarbakır Evet İstişare Platformu Sözcüsü Yunus Memiş, başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtı tutumunu kınadı.

ESEFLE KINIYORUZ

Memiş'in okuduğu ortak basın açıklamasında, sivil koplum kuruluşları olarak, başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtı ve İslamofobik tutumlarını esefle kınadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu sakil anlayışın son örneğini Hollanda ve İsveç ülkelerinde görüyoruz. İnsan haklarını, fikir hürriyetini, seyahat özgürlüğünü hiçe sayan Hollanda hükümeti iki bakanımızın ülkelerine girişine yasak koymuş, diplomatik kaideleri ayaklar alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı sınır dışı edilmiştir. Konsolosluğumuz önünde protesto hakkını kullanan vatandaşlarımızın üzerine köpek ve joplu polisleri salmıştır. Almanya ve İsveç ise, bakanlarımızın, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının salon toplantılarını iptal etme nezaketsizliğini göstermişlerdir.

TANKIN ÖNÜNDE YATAN

15 Temmuz'da tankların önünde direnen aziz milletimizin evlatları Avrupa’da hakkın ve demokrasinin yanında yer alacak, üzerlerine saldırtılan, ırkçılardan da korkmayacaktır. Biliyoruz ki, kimi Avrupa hükümetlerinin kaygısı 16 Nisan'da 'Evet' oyları ile gerçekleşecek demokrasi zaferidir. Çünkü, 16 Nisan'da aziz milletimizin teveccühleri ile kazanılacak olan bu zafer ülkemizin, milletimizin ve tüm coğrafyamızın yeniden ayağa kalkışının miladı olacaktır. Bizler bu uygulamalarda bulunan Avrupa ülkelerini sömürgeci anlayışları ve ırkçı tutumları ile baş başa bırakıyor, kadim bir coğrafyanın ve büyük bir medeniyetin evlatları olarak hak adalet ve hürriyet yolunda yürümeye devam ediyoruz."

MUŞ'TAKİ STK'LARDAN TEPKİ

Muş Belediye Meydanı'nda bir araya gelen siyasi parti ve STK'lar adına basın açıklaması yapan Abidin Acar, Türkiye'nin son yüzyılın en önemli seçimlerinden birine girdiğini hatırlatarak, dost ile düşmanın, yalan ile gerçeğin, geçmiş ile geleceğin iç içe yaşandığı tarihi anlara şahit olduklarını söyledi.

Acar, Avrupa'nın Türk siyasetçilere yönelik tavrına tepki göstererek, "Düne kadar ülkemizi hiçbir uluslararası anlaşmada taraf olarak kabul etmeyen, bölgesel politikalar söz konusu olduğunda dikkate almayan, medeni bir toplum olarak görmediği için ikinci sınıf vatandaş muamelesi yaparak gurbetçilerimize hayatı zindan eden Avrupa, büyük Türkiye ülküsüne bir adım daha yaklaşan Türkiye'yi tek gündem maddesi haline getirmiş, bize karşı yapmış olduğu düşmanlıkta vites yükseltmeye başlamıştır." diye konuştu.

Bakan Kaya'nın Hollanda polisince büyük bir haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz bırakıldığını vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

HAZİ ARTIĞI HOLLANDA

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da yerinde ifadesiyle 'Nazi Artığı Hollanda', tüm diplomatik nezaketleri aşan bir hakarette bulunmuş, bir bayan bakanımızın konvoyunu durdurmuş, beraberindeki bazı bayanları da ellerini kelepçelemek suretiyle sınır dışı etmiştir. Hiçbir fiili harekette bulunmayan ve en küçük bir taşkınlık yapmayan kardeşlerimiz, gözleri dönmüş atlar ve kudurmuş Alman kurt köpeklerince taciz edilmiştir. At izini it izine karıştıran Hollanda polisi, tüm uyanıklığına rağmen kendi ayak izlerini suç mahallinde unutmuştur."

Bakan Kaya'nın diplomatik pasaport sahibi olduğu için dokunulmazlığı bulunduğuna işaret eden Acar, "Kendisi seçilmiş bir milletvekili olan, ülke toprağımız sayılan konsolosluğumuza girmekten başka bir amacı olmayan Bakan'ımız Almanya'ya geri dönmezse şayet tutuklanmakla tehdit edilmiştir. Bugünden tezi yok, kendi ırkını efendi, başkalarını parya gören bu zihniyete karşı duracağız. Sözde demokrasinin beşiği yaşlı Avrupa'nın sırtında bir kara kambur taşıdığını her zeminde haykıracağız. Hollanda'nın ülkemize ve saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mız ile devlet adamlarımıza yönelik utanç verici bu muamelesini şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Acar, bundan sonra bu tür ahlaksızlıklara çok daha sert şekilde karşılık vereceklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler