Diyarbakır'dan Yükselen Destek

Diyarbakır'daki Suriyeli aileler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek vererek, bölgenin terör örgütlerinden arındırılmasını diledi.

Haberler 25.02.2018 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ailesiyle 5 yl önce Diyarbakra yerleen elektrik elektronik mühendisi Muhammed çerçenazi, AA muhabirine yapt açklamada, terör örgütlerinin basksndan dolay ülkelerini terk etmek zorunda kaldklarn söyledi.

Terör örgütlerini, ABD gibi büyük devletlerin yönettiini vurgulayan çerçenazi, Bütün terör örgütleri ayn. ABD, Suriyeyi, toprak bütünlüünü gözetmeden zayflatmaya çalyor, ülkeyi parçalamaya yönelik terör gruplarn destekliyor. ABD, belli gruplar destekleyerek birbirleriyle çattryor. Bu bölgede Müslümanlar arasna nifak sokuyor. dedi.

Hangi gruptan olursa olsun, ne kadar silah elde ederse etsin, teröristlerin her zaman korkak ve zayf olduklarn kaydeden çerçenazi, Onlar Afrinde yaayan Kürtleri ve dierlerini kalkan olarak kullanyorlar. Terör örgütleri YPG/PKKnn bir inanc yoktur. Bir fikre sahip deiller. nsanlar kullanarak insanlarn ölmesini istiyorlar. Bir inanca sahip olan biri insan öldürmez. Bunlar hak yolunda deiller. diye konutu.

HERKES DÖNMEY STYOR

Zeytin Dal Harekatnda yer alan askerler için dua ettiklerini dile getiren çerçenazi, unlar söyledi:

YPG/PKKl teröristler evleri ykt, dükkanlar atee verdi. Dükkanlarn içindeki eyalar çalyorlar. nsanlar korkutuyorlar, öldürüyorlar. Bölgeye tekrar huzur gelmesi için Türkiyenin balatt bu operasyonu destekliyoruz.

Türkiyenin Afrinde baarl olmas için dua ettiklerini ifade eden çerçenazi, Harekat baarl olursa ki olur, teröristler Suriyeden çkarsa, biz Suriyeli snmaclar, hangi ülkede olursak olalm ülkemize döneriz. Herkes dönmeyi istiyor. Oradaki teröristlerden kurtulmak için dua ediyoruz. dedi.

Cihad Ahmed Hüseyin de Suriyede savan bitmesini istediklerini belirterek, nallah, Türkiyenin balatt bu operasyonla Afrine huzur gelir. Orada güvenlik salanrsa Suriyeli mülteciler hayrl bir ekilde tekrar topraklarna döner. diye konutu.

Hazal Ahmet Hüseyin ise Suriyelilere kaplarn açt için Türkiyeye minnettar olduklarn dile getirdi. Hüseyin, Allah raz olsun. nallah Türkiye Afrine huzuru getirir. Orada güvenlii salar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git