Diyarbakırımız selam kentidir

Balta "Bu ülkeyi oluşturan insanlar olarak hepimiz bir bütünüz, beraberiz, akrabayız, din kardeşiyiz. Birlikte el ele vererek, bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak görevimiz var"

Haberler 30.10.2017 - 08:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede 22 ehirde tekilatlanmasn tamamlayan Mimar ve Mühendisler Grubu, yllk genel idare kurulu toplants yapmak üzere Diyarbakra geldi. Diyarbakr Valilii, Diyarbakrn tarihi ve kültürel mekanlarn ziyaret eden grup, gezi sonunda basn açklamasnda bulundu.

27 Ekim tarihi ile 29 Ekimi kapsayan geziler ve toplantlar gerçekletirdiklerini belirten Mimar ve Mühendisler Grubu Genel bakan Osman Balta, Diyarbakrda dünyann en önemli eser olma özellii tayan yaplarn olduuna dikkat çekti.

21nci yln kutladklarn ifade eden Balta, çalma toplantmz da 21 plakal Diyarbakrda kutlamak istedik. Mimar ve Mühendisler grubu olarak bu 21 senelik sürede birçok çalma ve projeler gerçekletirdik. dedi.

Üzerimize düen görevler var

Bu sene stanbulda Arge novasyon Zirvesi ve Sergisinin 2ncisini düzenlediklerini belirten Bunu çok önemsiyoruz. çünkü ülkenin kalknmas için herkesin üzerine görevler düüyor. Bu zirvede ülkenin kalknmas için admlar atld. Hedeflerimize ulama noktasnda bizler de neler yapabileceimizi sorguladk. ifadelerini kulland.

Diyarbakr, birlik ve beraberliin simgesi

Balta açklamasnn devamnda, Birlik ve beraberliimizin simgesi olmas gereken bir ilimizdir. Gerek corafi konumu itibariyle, gerek de tarm alanlaryla, gerekse de genç nüfusuyla bu ehrimiz ülkemizin birçok konuda göstergesidir. Biz buna dikkat çekmek için Diyarbakra gelerek burann güzelliklerini anlatmak istedik. eklinde konutu.

Hz. Süleyman Cami çevresini beendik

Balta açklamada son olarak, Diyarbakr tarihi ve kültür bakmndan önemli bir ehrimizdir. Deiim ve dönüüm faaliyetleri vardr. Restorasyon çalmalar vardr. Hz. Süleyman Cami çevresindeki düzenlemeden memnun kaldk. Dier yerlerinde ehrin özüne uygun bir ekilde yaplanmasn temenni ediyoruz. Her ehrin kendine özgün bir ruhu var. diye konutu.

Ana Sayfaya Git