Diyarbakırımız selam kentidir

Balta "Bu ülkeyi oluşturan insanlar olarak hepimiz bir bütünüz, beraberiz, akrabayız, din kardeşiyiz. Birlikte el ele vererek, bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak görevimiz var"

Diyarbakırımız selam kentidir

Türkiye’de 22 şehirde teşkilatlanmasını tamamlayan Mimar ve Mühendisler Grubu, yıllık genel idare kurulu toplantısı yapmak üzere Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret eden grup, gezi sonunda basın açıklamasında bulundu.

27 Ekim tarihi ile 29 Ekimi kapsayan geziler ve toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Mimar ve Mühendisler Grubu Genel başkanı Osman Balta, Diyarbakır’da dünyanın en önemli eser olma özelliği taşıyan yapıların olduğuna dikkat çekti.

21’nci yılını kutladıklarını ifade eden Balta, “Çalışma toplantımızı da 21 plakalı Diyarbakır’da kutlamak istedik. Mimar ve Mühendisler grubu olarak bu 21 senelik sürede birçok çalışma ve projeler gerçekleştirdik.” dedi.

“Üzerimize düşen görevler var”

Bu sene İstanbul’da Arge İnovasyon Zirvesi ve Sergisinin 2’ncisini düzenlediklerini belirten “Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü ülkenin kalkınması için herkesin üzerine görevler düşüyor. Bu zirvede ülkenin kalkınması için adımlar atıldı. Hedeflerimize ulaşma noktasında bizler de neler yapabileceğimizi sorguladık.” ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır, birlik ve beraberliğin simgesi”

Balta açıklamasının devamında, “Birlik ve beraberliğimizin simgesi olması gereken bir ilimizdir. Gerek coğrafi konumu itibariyle, gerek de tarım alanlarıyla, gerekse de genç nüfusuyla bu şehrimiz ülkemizin birçok konuda göstergesidir. Biz buna dikkat çekmek için Diyarbakır’a gelerek buranın güzelliklerini anlatmak istedik.” şeklinde konuştu.

“Hz. Süleyman Cami çevresini beğendik”

Balta açıklamada son olarak, “Diyarbakır tarihi ve kültür bakımından önemli bir şehrimizdir. Değişim ve dönüşüm faaliyetleri vardır. Restorasyon çalışmaları vardır. Hz. Süleyman Cami çevresindeki düzenlemeden memnun kaldık. Diğer yerlerinde şehrin özüne uygun bir şekilde yapılanmasını temenni ediyoruz. Her şehrin kendine özgün bir ruhu var.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz