DP Genel Başkan Uysal'dan Ali Babacan'a 'bize katıl' daveti

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti'den istifa eden Ali Babacan'a, DP'ye katılması çağırısında bulundu.

Haberler 10.07.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DP Genel Bakan Gültekin Uysal, memleketi Afyonkarahisardaki program kapsamnda Vali Mustafa Tutulmaz ziyaret etti. Yaklak 1,5 saat süren ziyaretinin ardndan Bakan Uysal, gazetecilerin sorularn yantlad. Ali Babacann AK Partiden istifasn deerlendiren Uysal, Herkesin hür teebbüsüne göre örgütlenme özgürlüü var. ktidarn kendi içerisinde yapt tartmalar var. Elbette biz de bunlara kaytsz deiliz, izliyoruz. Türkiyenin topyekun demokrasisine de yeni bir derinlik ve boyut katma mecburiyetimiz var. ahslar temelinde deil de onu aan bir ekilde, Türkiyenin farkl farkl tartmalar yapmas gerektii inancndayz. O açdan ahslarn özelinde bir deerlendirme yapmak istemem dedi.

TÜRKYE K KUTUPLU BR SYASETE MAHKUM EDLEMEZ

Türkiyede ortak paydalarn daha fazla aranaca bir dönemin açldn aktaran Uysal, Önümüzdeki süreci, ben çok aktörlü bir dönem olaca eklinde deerlendiriyorum. Türkiyeyi, iki kutuplu bir siyasete mahkum edip adeta Bir ieye gaz basarm gibi çoulculuunu reddedecek sosyolojik bir mantkla deil, temsiliyetinin önünü açacak siyasal sistem olmas gerektii inancndayz. Bata seçim baraj olmak üzere daraltlm bölge veya farkl farkl modellerin uygulanmas için ekim aynda kanun teklifi vereceiz diye konutu.

ELBETTE DAVET EDYORUZ

Bir gazetecinin Ali Babacan partinize davet eder misiniz sorusu üzerine Bakan Uysal, unlar kaydetti:

Elbette. Biz, Türkiyede temel deerlerden yoksun bir ekilde siyaset yapmyoruz. DPnin çats Türkiyede demokrasinin kurucu kurumu olarak çok münferit bir takm düüncelere sahip deilse bir insann elbette kendisini rahatlkla bulabilecei, ifade edebilecei bir siyasal yapdr. O açdan biz, zaten önümüzdeki süreçte daha fazla birliktelikleri arayacaz. Daha farkl birliktelikler arayacaz. Geçmite tek bana iktidar olmu ve yüzde 50nin üzerinde oy alm bir siyasi hafzaya sahibiz.

Deiimin önünü açacak süreçlerin ilemesini bekliyoruz diyen Gültekin Uysal, erken seçim tartmalarna deindi. Bakan Uysal, Tabii sistem deiti. Erken seçim talebi, eskisi gibi ksa vadede siyasette çok büyük krlmalar, iktisadi altyapszlklar ve çok fazla çöküler yaanmad sürece Türkiyenin önüne gelmez kanaatindeyim. Ama Türkiyede bugün sadece iktidarn saysal çounluuyla halledemeyecei birçok meydan okumayla kar karyayz. O açdan siyasette, rekabet unsuru olmaktan çkartabileceimiz çok önemli müterek meseleler var diye konutu.

Ana Sayfaya Git