Dualar halep için!

Cuma namazı sonrasında Diyarbakır'daki vatandaşlar, Halep'teki zülme tepki gösterip, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kaldı. STK temsilcileri ise, yaşananlara lanet getirdi.

Haberler 03.12.2016 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede devam eden iç savata, Esedin zulmünün yansra, Rusya dahil olmak üzere koalisyon güçlerinin, sivil halka yönelik gerçekletirdii hava ve kara harekatnda özellikle Halepte hayatn kaybeden çocuklar bata olmak üzere siviller için, Diyarbakr dün ses verdi. Cuma namaznda, gyabi cenaze namaz klarken, Ulu cami çknda STKlar ve baz siyasi partiler ortak açklamayla, yaananlara lanet getirip, Dualarmz Halepteki mazlum halka dediler.

DYARBAKIR SESSZ KALMADI

Diyarbakrda, aralarnda Mustazaflar Cemiyetinin de bulunduu baz sivil toplum kurulularnn üyeleri, Suriyenin Halep kentindeki saldrlar protesto ederek, hayatlarna kaybeden Müslümanlar için gyabi cenaze kld.

Ulu Cami imam Said Yaz tarafndan kldrlan cuma namaznn ikinci rekatnda, bata Suriyeliler olmak üzere zulme urayan tüm Müslümanlar için kunut duas okundu. Cuma namaz sonras tarihi Ulu Camide gyabi cenaze namaz klnd.

CUMA NAMAZI SONRASINDA TEPK

Namazdan sonra bir araya gelen sivil toplum kurulularnn temsilcileri basn açklamas yaparak Halepteki saldrlar protesto etti.

Katil Rusya ve i birlikçileri Suriyeden defolun, Halepte katliam var, Halepte yaananlar sava suçudur ve Halepe acil ses ver dövizlerinin tand protestoda, Kahrolsun ABD ve Rusya sloganlar atlarak tekbirler getirildi.

HALEP SOKAKLARI KAN KOKUYOR

Alimler ve Medreseler Birlii (TTHAD) Genel Bakan Yardmcs Mehmet enlik, öfkelerini zalimlere kar dualarnda göstereceklerini söyledi.

Vakit namazlarnda kunut duas okuyarak zalimlere kar müminlerin yannda olmaya devam edeceklerini kaydeden enlik, öyle devam etti:

Hepimiz öfkeliyiz, yüreimiz yanyor. Cenaze namazn kldk ama sokaklarda ve enkaz altnda Müslümanlarn cesetleri var. Ümmetin bir araya gelmesi için ibretlik bir olaydr. Eer ümmet ümmet olsayd cesetlerimiz böyle sokaklarda kalmazd. Eer güçleri, sesleri ve yürekleri bir olsayd bebekler ve yallar öldürülmez, hastalar hastanelerde bombalanmazd. Hem fiili hem de kavli dualarnz birletirin. Bizler onlar için her zaman dua edeceiz.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu da Halep, Arakan ve slam corafyasnn farkl yerlerinde batl ve emperyalist devletler tarafndan katliamlar yapldna dikkati çekti.

SAHPLENMEYE DEVAM EDECEZ

Tanrkulu, Bizler de Diyarbakr halk olarak katliamlar knamak, mazlum ve mustazaf kardelerimizin yannda olduumuzu göstermek için Ulu Camide bir araya geldik. Diyarbakr halk her zaman mazlum ve mustazaflarn yannda yer almtr, onlara sahiplenmeye de devam edecektir. dedi.

Suriyede devam eden sava nedeniyle bir milyona yakn insann hayatn kaybettiini anmsatan Tanrkulu, hayatn kaybedenlerin çounluunun kadnlar, çocuklar ve bebekler olduunu anlatt.

Halepte büyük bir katliam ve soykrm yapldn, Suriyede yaanan savan Haçl ve Moollarn, slam ümmetine olan saldrlar gibi olduunu aktaran Tanrkulu, slam ümmeti ve corafyasnn ezilmeye ve Müslümanlarn yok edilmeye çalldn belirtti.

Tanrkulu, Bu zalimlere kar mazlumlarn yannda yer almak, onlarn zulümlerine kar gelmek için özellikle slam ülkelerindeki Müslüman idarecilere ve ehli vicdan sahibi olan dünyann dier ülkelerindeki idarecilerin, insanlktan çkm bu barbarlara dur demesi gerekiyor. dedi.

TEVHD BAYRAI ALTINDA

Toplumsal rad Hareketi Genel Bakan Abdurrahman Aktoprak ise Söz Habere unlar söyledi; Cenab Hak ümmete uur ve basiret ihsan eylesin, ümmeti bir an önce uyandrsn bu küresel güçlere kar Tevhid bayra altnda küfre kar Tevhid bayra altnda inallah bir araya gelir. Ümmetin bu zilletten kurtulma zaman gelmitir. Halepte yaananlar bizim acizliimizdir, bu acizliimizi bir an önce atmamz lazm ve bir an önce Müslümanlar, her konuda bir araya gelip Müslümanlarn yardmna komal gerekirse canlarn seve seve vermelidir.

Ana Sayfaya Git