DÜ’de Kudüs açıklaması

Dicle Üniversitesinde (DÜ) bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler Kudüs’e sahip çıkma çağrısında bulundu.

Haberler 12.12.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜde bir araya gelen öretmen ve örenciler, ABD Bakan Donald Trumpn, Kudüs kararna ilikin basn açklamas yapt. lahiyat Fakültesi önünde gerçekletirilen basn açklamasna Memur-Sen ve Eitim Bir Sen l Bakan Yunus Memi, Genç Memur-Sen l Bakan Yusuf Güzel, Akademik Düünce Eitim Medeniyet Topluluu (ADEM), lahiyat Fakültesi öretim üyeleri ile örencileri katld. Kudüs için direni insanlk için dirili pankart açan grup, üzerinde Kudüs ümmetin kalbidir, Kudüse selam direnie devam yazl dövizler tad.

ÖRENCLERN TEPKS

Grup adna ortak basn açklamasn ADEM Bakan Cihat Bakr okudu. Ekmeini iddet üzerinden salayan er odaklarnn son hamlesinin her eyin balad yer olarak tanmlanan, insanln ortak miras Kudüsün ABD tarafndan srailin bakenti olarak kabul edilmesi olduunu belirten Bakr, Yllardr bütün dünyann gözü önünde bir insanlk trajedisinin yaand Filistinin igaline duyarszlk bugün olay farkl noktalara tam ve iddetin iktidarn sürenlere insanln ortak mirasna göz koyacak cesareti vermitir. Her anlamda ortak yaam kültürünün sembolü haline gelmi bu kadim ve kutsal ehri tek tipletirme giriimi bu ehrin kültürel ve tarihi kodlarna aykr olmakla beraber yaadmz corafyann huzur ve istikrarn da tehlikeye atmaktadr. Bu talihsiz karar hiçbir ekilde Kudüsün kaderini tayin etme statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmad gibi ekmeini iddet organizasyonlar üzerinden kazanan ülkelerin kabulüyle de hiçbir geçerlilie sahip deildir.

KUDÜS BR MHENKTR

Kudüs bizim nazarmzda bir mihenktir. Her bir kar ilahi vahiyi insanla bildiren peygamberlerin izlerini tamas hasebiyle Kudüs, insan olma uuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Bizce bugün ortaya çkan hadise Kudüsü sadece Filistin sorunun bir parças olmaktan çkarm, insanln ortak sorunu haline dönütürmütür. ABD, srail ortak yapm bu kirli strateji, iddet ve krizlerle kavrulan insanlk için eer engellenmezse daha da büyük sorunlarn kapsn aralayacaktr. Tam da bu yüzden dünyann bütün iyi insanlarna çarda bulunarak Kudüs için direni insanlk için direnitir diyoruz. Bu anlamda ABD Bakan Donald Trumpun Tel Avivde bulunan srail büyükelçiliini Kudüs tama ve Kudüsü srailin bakenti olarak tanma kararn hukuk d, sorumsuz ve kkrtc buluyor, bu adm iddetle knyoruz. Bugünün üniversiteli gençleri ve yarnn büyükleri olarak temin ederiz ki asla ve asla bu meselenin peini brakmayacaz. Bu inanç ve kararllkla bata Filistin halk olmak üzere zulme maruz kalan kim olursa olsun yeryüzünde iyi insanlar halkasn çoaltp, adil ve yaanlabilir bir dünya için mücadelemizi sürdüreceiz dedi.

Ana Sayfaya Git