Dürümlü’de Acı Dolu Gün

PKK'lı teröristler tarafından 12 Mayıs 2016'da Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişi için anma programı yapıldı

Haberler 13.05.2018 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK mensuplarnca 12 Mays 2016da Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda 15 ton patlayc yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatn kaybeden 16 kii için anma program düzenlendi.

PKKl teröristlerin, Bingölün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016da Dürümlü mezrasnda infilak ettirdii saldrda yaamn yitiren 16 kii için, saldrnn yl dönümünde Tank Mahallesinde düzenlenen anma programnda mevlit okundu, dualar edildi.

PKKl teröristlerin saldrsnda yaknlarn kaybeden efik Yakar, AA muhabirine yapt açklamada, terör örgütünün yapt bombal saldrda ehit olan 16 kiiyi andklarn söyledi.

Aclarnn ilk günkü gibi taze olduunu dile getiren Yakar, öyle konutu:

Bu saldry yapanlar knyorum ve lanetliyorum. Bu katliam için söylenecek kelime bulamyorum. Bu saldr Diyarbakrda olsayd, 10 bin insan ölürdü. Ölünceye kadar bu acy unutmayacaz. Kaderlerinde bu varm. Devlet büyüklerimiz bize destek oldu. Cumhurbakanmz bize manevi olarak destek oldu. Biz de Cumhurbakanmza elimizden gelen destei sunacaz. Hain teröre, hain Avrupaya ve Amerikaya kar ne olursa olsun sonuna kadar Cumhurbakanmza destek vereceim. Terör örgütlerini knyorum ve lanetliyorum.

- Devlet inallah bu terör örgütünü bitirecek

Saldrda dört amcasn ve yaknlarn kaybeden Musa Yakar da yaknlarnn anma etkinliine katlmak için Ankaradan geldiini belirtti.

Katliamn yl dönümünde kendilerini yalnz brakmayanlara teekkür eden Yakar, Katliamn acs ilk günkü gibi taze. Bu acy bize yaatanlardan bazlar yakaland ve cezasn çekiyor. Bunun için devletimize teekkür ediyoruz. 16 kii az deil. Onlar her zaman kalbimizde yaayacak. diye konutu.

Yakar, terör örgütünün benzer birçok katliam yaptn kaydederek, benzer katliamlarn bir daha yaanmamas temennisinde bulundu.

Devletin teröristlere kar kararl bir eklide mücadele ettiini vurgulayan Yakar, Devlet inallah bu terör örgütünü bitirecek. nallah bu terör örgütünden kurtulacaz. ifadelerini kulland.

Anma programna, katliamda hayatn kaybedenlerin yaknlar ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git