"Düve desteği projesini 41 ilden 81 ile çıkarıyoruz"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Düve desteği projesini 41 ilden 81 ile çıkarıyoruz. Bu kapsamda düve alan vatandaşlarımıza düve bedelinin yüzde yüzde 40’ını hibe ediyoruz." dedi.

Haberler 24.07.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çiftçiye, köylüye, üreticiye destekleri arttrmay dilediini söyleyen Pakdemirli, sorunlar çözme yolunda her an her saniye adm attklarn bildirdi. Tarm uras için ilgilenen herkesten fikir beklediklerini bildiren Pakdemirli, Türkiyenin yüz yllk tarihinin tarm ve hayvanclkla ilgili en büyük bilgi bankasn oluturacaz. Olutururken de sizlerin fikirleri son satrna kadar okunacak. Sizlerden gelen verinin, bilginin bizim için önemi büyük. ifadelerini kulland.

Pakdemirli, 2019da 16,1 milyar destek vermeyi hedeflediklerini, bunun 12 milyarlk ksmnn ödenmi durumda olduunu, kalan ksmn da ödeneceini belirtti.

- Düve destei projesini 41 ilden 81 ile çkaryoruz

Hayvanclkla ve tarmla uraan vatandalara yeni destek projeleri hazrladklarn anlatan Pakdemirli, öyle devam etti: Türkiye genelinde 263 bin üreticimizin 870 bin ton sütü için 205 milyon lira çi süt desteini austos aynn ilk haftasnda ödüyoruz. Litre ba 25 kurutu hatrlarsnz. Küçükba Sürü Büyütme Projesi kapsamnda da doan kuzu ve olaklarn damzlk olarak sürüye katan üreticilerimize de 100 lira destek veriyoruz. Düve destei projesini 41 ilden 81 ile çkaryoruz. Bu kapsamda düve alan vatandalarmza düve bedelinin yüzde yüzde 40n hibe ediyoruz. Hayrl, uurlu olsun. Toprak Mahsulleri Ofisimiz besicilerin ve yem sektörünün ham madde sknts yaamamalar için gerekli tedbirleri almak üzere çalmalarna balamtr. Hasat döneminin bitmesiyle birlikte yetitiricilerimizin maliyetlerine olumlu yansyacak gerekli tüm politikalar uygulamaya konulacaktr.

Ana Sayfaya Git