Görüş Bildir

"Düve desteği projesini 41 ilden 81 ile çıkarıyoruz"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Düve desteği projesini 41 ilden 81 ile çıkarıyoruz. Bu kapsamda düve alan vatandaşlarımıza düve bedelinin yüzde yüzde 40’ını hibe ediyoruz." dedi.

Çiftçiye, köylüye, üreticiye destekleri arttırmayı dilediğini söyleyen Pakdemirli, sorunları çözme yolunda her an her saniye adım attıklarını bildirdi. Tarım Şurası için ilgilenen herkesten fikir beklediklerini bildiren Pakdemirli, "Türkiye'nin yüz yıllık tarihinin tarım ve hayvancılıkla ilgili en büyük bilgi bankasını oluşturacağız. Oluştururken de sizlerin fikirleri son satırına kadar okunacak. Sizlerden gelen verinin, bilginin bizim için önemi büyük." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, 2019'da 16,1 milyar destek vermeyi hedeflediklerini, bunun 12 milyarlık kısmının ödenmiş durumda olduğunu, kalan kısmın da ödeneceğini belirtti.

- "Düve desteği projesini 41 ilden 81 ile çıkarıyoruz"

Hayvancılıkla ve tarımla uğraşan vatandaşlara yeni destek projeleri hazırladıklarını anlatan Pakdemirli, şöyle devam etti: "Türkiye genelinde 263 bin üreticimizin 870 bin ton sütü için 205 milyon lira çiğ süt desteğini ağustos ayının ilk haftasında ödüyoruz. Litre başı 25 kuruştu hatırlarsınız. Küçükbaş Sürü Büyütme Projesi kapsamında da doğan kuzu ve oğlaklarını damızlık olarak sürüye katan üreticilerimize de 100 lira destek veriyoruz. Düve desteği projesini 41 ilden 81 ile çıkarıyoruz. Bu kapsamda düve alan vatandaşlarımıza düve bedelinin yüzde yüzde 40'ını hibe ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Toprak Mahsulleri Ofisimiz besicilerin ve yem sektörünün ham madde sıkıntısı yaşamamaları için gerekli tedbirleri almak üzere çalışmalarına başlamıştır. Hasat döneminin bitmesiyle birlikte yetiştiricilerimizin maliyetlerine olumlu yansıyacak gerekli tüm politikalar uygulamaya konulacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi