Duygulandıran dijital gösterim

İletişim Başkanlığınca açılan Dijital Gösterim Merkezlerinde, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı verilen mücadele ve kazanılan zafer dijital ortamda sergileniyor.

Haberler 15.07.2020 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginlikleri yeni iletiim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandalarn eriimine sunan letiim Bakanlnca Bursa, çanakkale, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakrda açlan 15 Temmuz Milletin Zaferi temal yeni Dijital Gösterim Merkezlerinde Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe giriimi karsnda milletin verdii mücadele ve kazanlan zafere ilikin önemli anlar temmuz ay boyunca dijital ortamda sergilenecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar gereken tedbirler alnarak arlanan ziyaretçiler fuaye alannda gösterim merkezi hakknda bilgi alrken, ayn zamanda üç boyutlu hologram gösterimini izleyebiliyor.

15 TEMMUZ HAN DARBE GRMNN DÖNÜM NOKTALARINA LKN GÖSTERM

Görme engelliler için özel bir yol bulunan merkezde, ayn zamanda iitme engelliler için de iaret diliyle anlatm imkan sunuluyor.

Merkezde, 360 derece görsel deneyim alanna, dijital gösterim yaplan bir tünelden geçilerek giriliyor. Bu alanda, 15 Temmuz gecesi neler yaandn ve hain darbe giriimine kar milli iradenin nasl bir direni gösterdiini anlatan üç boyutlu bir gösterim sunuluyor. Dijital gösterimde ayn zamanda sinematik ses sistemi bulunuyor.

360 derece görsel deneyim alanndan sonra dijital haritalama gösteriminde ziyaretçilere, 15 Temmuz hain darbe giriiminin dönüm noktalar üç boyutlu ve sinematik ses sistemiyle esiz bir gösterim sunuluyor.

Ardndan gelen hologram gösterim alannda wireframe teknolojisi ile yaplan hologram gösterisi izlenebiliyor.

Hologram gösterisi izlenirken, hemen yannda bulunan projeksiyon ekrannda hain darbe giriimine teebbüs eden FETÖnün geçmii ve bugünü hakknda bilgi veren bir video film çalmas takip edilebiliyor.

Merkezin son gösterim alan olan bilgi ekrannda ise 15 Temmuz hain darbe giriimine kar gösünü siper ederek milli iradenin üzerinde hiçbir irade tanmayan milletin 251 ehidinin yer ald gösterim ziyaretçileri bekliyor.

ZYARETçLERE VR GÖZLÜK VE TÜRK BAYRAI HEDYE EDLECEK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programlar kapsamnda, ziyaretçilere VR gözlük ve Türk Bayra hediye edilecek.

VR gözlüklerde Cumhurbakanl letiim Bakanl tarafndan artrlm gerçeklik konseptiyle hazrlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü videosu izlenebilecek.

BÜTÜN VATANDALARIN GEZMES GEREKTN DÜÜNÜYORUM

Diyarbakrda Dakap Meydannda açlan merkezin ziyaretçilerinden Medeni Yeni, merkezde yaplan gösterimlerden çok etkilendiini söyledi.

çok duygulandm. diyen Yeni, öyle konutu:

15 Temmuzda bu vatan topra için nice aslanlar ehit oldu. Kanmzn son damlasna kadar mücadelemizi yapar, bir avuç topramz kimseye vermeyiz. Kanmz verir, vatanmz topramz vermeyiz.

Ylmaz Cebe ise hain darbe giriiminin bertaraf edildii 15 Temmuz destannn 4. yl dönümü nedeniyle merkezi ziyaret ettiini kaydetti.

zledii gösterimlerle o günleri tekrar yaadn aktaran Cebe, O günleri yaamak ve yaatmak açsndan kurulan bu merkezi imkan olan bütün vatandalarn gezmesi gerektiini düünüyorum. Diyarbakr olarak çok anslyz, gezdik dolatk. ehitlerin hatrasn tekrar yaadk. Mekanlar cennet olsun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git