E-hırsızlığa karşı vatandaşa uyarı

Diyarbakır'da polis, internet ve sosyal medyanın kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hackerların, vatandaşların şifrelerini çalarak yaptığı e-hırsızlığa karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Haberler 12.08.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 12.08.2017 - 09:20

Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü, internet ve sosyal medyann kullanmnn yaygnlamasyla birlikte hackerlarn, vatandalarn ifrelerini çalarak yapt e-hrszla kar vatandalar uyararak dikkatli olmalarn istedi.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, basit parola kullanlmamasn, sosyal medya hesaplar gelen e-maillerle ifrelerin çalndn, ifresiz wifi alarnn ve virüslü programlarn hackerler tarafndan kullanlarak ifrelerin çalnd bildirildi.

e-HIRSIZLARA DKKAT

Yaplan uyarda vatandalarn basit parola kullanmamas istenen açklamada, u ifadelere yer verildi: Basit parolalar kullanmayn. Parolanz krmak isteyen hackerlar, öncelikle herkesin kulland parolalar dener. ifre, ismimiz, 1234 gibi tahmin edilmesi çok kolay olan parolalar kullanlyor. Birinci yöntem ie yaramazsa hackerlar bu seferde size sosyal a web sayfanzdan gelmi gibi parolanz girmeniz gerektiini söyleyen sahte bir e - posta gönderebilir ve ifrenizi girmenizi isteyebilir. ifresiz wifi aalarnn da ifrelerin çalnmas için kullanlyor. ifresiz açk wifi alar büyük bir güvenlik riski oluturabilir. Bu alardan gönderilen veriler, wifi sinyalinin alnabildii her yerden izlenebilir. Buna SSL Secure Sockets Layer (güvenli giri katman) üzerinden gönderilemeyen parolalar da dahildir.

VRÜS KULLANANLAR

Açklamada, virüs kullanan hackerlara kar güncel bir antivirüs programnn kullanlmasnn önemli olduu kaydedildi.

Açklamada, öyle denildi: Zararl programlar ile bilgisayarnzdaki tüm ilemler ve girilen ifreler hrszlar tarafndan izlenebilir. Bilgisayarnzn bir sahibi gibi bilgisayarnz istedikleri gibi kullanabilirler. Tüm ifre ve hesaplarnz ele geçirebilirler. Öncelikle güncel antivirüs kullanp güvenli ifre seçin. Asla tanmadnz kiilerden gelen üpheli e - postalar açmayn.

Ana Sayfaya Git