Eşinin şiddetinden kaçtı, hapis hayatında ölümü bekliyor

Diyarbakır’da resmi nikahsız yaşadığı madde bağımlısı eşinin uyguladığı şiddete dayanamayan R.A., 4 çocuğu ile birlikte evden kaçtı. Aynı zamanda cilt kanseri olan ve gözlerinde görme kaybı oluşan R.A., "Ölmek istemiyorum, çocuklarımla yaşamak istiyorum, bize yardım edin" çağrısında bulundu.

Haberler 26.08.2019 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 8 yl önce sevdii adama kaçarak nikahsz yaamaya balayan R.A.nn bu birliktelikten 4 çocuu dünyaya geldi. R.A.nn ei F.V., 3 yl önce uyuturucu madde kullanmaya balad. Bu süreçte çocuklar ile birlikte iddet gören R.A.nn peini olumsuzluklar brakmad. Cilt kanserine yakalanan talihsiz kadn, bir süre sonra görme kayb yaamaya balad. Einin iddet uygulamasna ve ölüm tehditlerine dayanamayan R.A., çocuklarn da alarak evden kaçt. Önce ailesine snan R.A., resmi nikahsz einin ailesini de tehdit etmesi üzerine snma evine, ardndan da buradan ayrlp kimsenin bilmedii bir yere yerleti. Kocasnn korkusundan çocuklar ile birlikte adeta hapis hayat yaayan talihsiz anne, yetkililere seslenerek kendilerine yardm edilmesini istedi.

Yaklak 3 yldr evden karakola, karakoldan eve gittiini belirten R.A., çocuklar ile birlikte yaamak istediini söyledi. 28 yandaki R.A., 8 yl önce kaçarak bir evlilik yaptm, balarda çok iyi geçiyordu. 3 yl önce eim madde bamls oldu, iddet balad. Sürekli iddete uradm, çocuklarmla beraber baya bir hrpalandk. Aç, susuz, elektriksiz kaldk, eim uyuturucu bulmak için eyalarmz satt. Kaçtk snma evinde kaldk, sonradan ev açtm. Tabii bu süre zarfnda ailemle görümüyordum. Daha sonra ailemle görümeye baladm, sa olsunlar destek çktlar. Eim ailemi de rahatsz etti, sürekli evime geldi, tüpü patlatmaya çalt, boazma bçak dayad, çocuklarmz korkuttu. Her gün gece ve sabaha kar kapma dayanyordu, komular da rahatsz oldu. Sürekli evden karakola, karakoldan eve gidiyordum, gözlerim de görmedii için baya bir zorlanyordum. 2 ay önce tekrar bamza böyle eyler geldi, polis eliinde tekrar karakola gittik. Yaklak 2 aydr ailem de benle tekrar görümüyor onlar tehdit ettii ve saldrd için. Can güvenlii nedeniyle görümüyorlar ve gelmekte istemiyorlar. Yetkililer ölmemizi mi bekliyorlar dedi.

Kadn cinayetlerini izliyoruz, onlardan biri olmak istemiyorum

Gözleri görmedii için çocuklarna bakmakta ve kendilerini korumakta sknt çektiini anlatan R.A., gözlerinin açlmas için yardm beklediini kaydetti. R.A., öyle konutu:

Ben çocuklarma ve bana bir ey olmasn diye gözlerimin açlmasn istiyorum ve gerçekten ölmek istemiyoruz. çocuklarmla yaamak istiyorum, kendisi bakmyor, ben çocuklarma bakmak istiyorum. Bunun için Cumhurbakanmzdan, Salk Bakanmzdan gözlerimin açlmas için yardm bekliyorum. Eimin de gerektii cezay almasn istiyorum. Cilt kanseriyim, cilt kanseri için tedavi yok ama gözlerim için hala tedavi mümkün. çocuklarmla hayat seviyorum, çocuklarmla yaamak istiyorum. Artk milyonlarca kadn cinayetlerini izliyoruz, onlardan biri olmak istemiyorum. çocuklarm ve ben bunlar hak edecek bir ey yapmadk. Bir insan tutamyoruz da onca kiinin ölümünü mü seyredeceiz? Herkes bizim ölmemizi mi bekliyor. Göz göre göre ben, çocuklarm ve ailem bamza bir ey gelmeden önlemini almalarn istiyorum. uan gizlilik ve koruma kararm var. Buna ramen bizim yerimizi tespit edebilir ve bizi bulabilir. Bizi öldürsün istemiyorum. Resmi nikahm yoktu, resmi nikahsz yayordum.

7 yandaki kz Ö.V. de, annesinin gözlerinin açlmas ve mutlu mesut yaamak istediklerini ifade ederek, babasnn uygulad iddetten kaçtklarn, yaamak için yardm beklediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git