Eğitim-Bir-Sen: 15 Temmuz’da verilen mücadele bağımsızlığımızın destanıdır

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, 15 Temmuz darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, o gecede gösterilen cesaret ve fedakârlık ruhuna dikkat çekti.

Haberler 16.07.2020 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde sendika binasnda yaplan açklamasn Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir okudu.

15 Temmuz gecesini bütün dünyann gpta ile bakt bir an olarak tanmlayan Tekdemir, 15 Temmuz, kahraman milletin cesaretine hayran kald, ümmet corafyasnn dua ve niyazlarla elik ettii görkemli fedakarlkla bezenmi tarihte büyük bir andr. Yaadmz topraklar, yürei imanla atan yiitlerin slamn deerler manzumesine olan ballklar ile vatan haline gelmitir. dedi.

Tekdemir, Öte yandan hain kalkmann önlenmesinde büyük bir motivasyon salayan vatandalarmzn cesaret ve fedakrl asla unutulamayacak anlarn bandadr. Tekbir ve sela sesleri hayrn erri def ettii, illetin millete yenildii, cesaretin ihanete üstün geldii, vatann gündüzü uruna, geceye bedenlerini brakanlarn yazd destann ad olmutur. ifadelerini kulland.

15 Temmuz; hiçbir hak, hukuk ve ahlakta snr tanmayan FETÖnün ihanet giriimidir

Açklamasnn devamnda Tekdemir, unlar söyledi: 15 Temmuz, hiçbir hak, hukuk ve ahlakta snr tanmayan, çkarlar uruna her eyi göze alan FETÖ ihanet ebekesi; mill ve manevi deerlerimizi istismar ederek, din vecibelerimizi çkar aracna dönütürerek, milletin merhametini sömürerek, kökü darda derin balantlarndan ald talimatla büyük bir ihanete girimitir. Milletin silahlarn halka dorultarak 251 vatanperver insanmz ehit, 2 bini akn kahramanmz gazi olmasna neden olmutur.

15 Temmuzda verilen mücadelenin bamszln destan olduunu söyleyen Tekdemir, 15 Temmuzda, çanakkalede koyun koyuna yatan ehitlerimizin miras brakt birlik ve beraberlik milletimizi tek bir gövdeye dönütürmü, istikbalin istiklalden geçtii kaytlara bir kez daha dümütür. dedi.

Tekdemir, son olarak unlar söyledi: Eitim-Bir-Sen olarak, tarihin hangi kesitinde, dünyann neresinde olursa olsun, tüm darbeleri ve darbecileri lanetliyoruz. Bütün vesayet düzenlerini, milletin iradesine ipotek koyan anlaylar ve araylar tartmasz reddediyoruz. Milletimizin güçlü iradesiyle atlattmz bu büyük badirelerden sonra yeni ufuklar görmenin, yeni umutlar menzil edinmenin vaktidir, diyoruz. Hesaplar kirli, elleri kanl darbeci hainleri bir kez daha lanetliyor, ehitlerimizi minnetle yd ediyor, gazilerimize salkl uzun ömürler diliyoruz.

Ana Sayfaya Git