Eğitim camiasında 7 şiddetinde deprem!

4 Müdür yardımcısı, 2 şube müdürü ve 6 ilçe müdürü görevinden alınırken, kadro değişikliği Eski Bakan Eker'in referans olduğu İl Müdürü Taşçıer ile Milletvekili Bal’ı karşı karşıya getirdi.

Haberler 30.05.2019 - 12:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mart aynda selefi Hasan Aslann Milli Eitim Bakanlna uzman olarak atanmasyla, Tarm ve Orman Bakanl Avrupa Birlii ve D likiler Genel Müdür Yardmclndan l Milli Eitim Müdürlüüne atanan Doç. Dr. Feysel Taçer, göreve gelmesinden ksa süre sonra birlikte çalt il müdür yardmclar, ube müdürleri ve ilçe milli eitim müdürlerine yönelik 7 iddetinde bir depremle, görevden alma, görev yere dieiklii operasyonu gerçekletirdi.

l Milli Eitim Müdür Yardmcl görevinden alnarak Kocaköy lçe Milli Eitim Müdürlüüne görevlendirilen ve AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Baln bacana olduu belirtilen Mehmet Bulutun durumu, siyasi hesaplama m sorusunu gündeme getirdi? Yaanan görev deiiklii nedeniyle Milletvekili Baln l Müdürü Taçer ile bu yüzden tartt ve Bulutun eski görevini terk etmemesi talimatn verdii öne sürüldü.

Baln, Eski Bakan Ekerle yakn ilikisi olduu bilinirken, Milli Eitimdeki operasyonun ilk hamlesinde Bacana Bulutun olmas, Bal ile Ekerinde kar karya gelmesine, neden olabilecei söyleniyor. Öte yandan, baz çevrelerce bayram öncesi temizlii olarak nitelendirilen yeni görevlendirmelerden ötürü baz sendikalarn rahatszlk duyduklar örenildi. Sendikalar, çou ismin sol düünceye yakn olduklarn öne sürmesi ise dikkati çekiyor.

GÖREVDEN ALINAN MÜDÜR YARDIMCILARI

l Milli Eitim Müdür Yardmcs Mehmet Bulut Kocaköy lçe Milli Eitim Müdürlüüne, l Milli Eitim Müdür Yardmcs Metin Direk Hani lçe Milli Eitim Müdürlüüne getirilirken, dier l Milli Eitim Müdür Yardmclar Adnan Hürata ve Ylmaz Yldzn öretmen olarak baka okullara atand.

GÖREVE GETRLEN MÜDÜR YARDIMCILARI

l Milli Eitim Müdür Yardmclklarna Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Müdürü Enver çelikten, Üçkuyu Anadolu Lisesi Müdürü Yardmcs Engin Öztürk, Balar lçe Milli Eitim Müdürlüünde ube Müdürü olan Hanefi Özkal ve bir okulda öretmen olan Ece Eker görevlendirildii belirtiliyor.

HABER MERKEZ

Diyarbakrda l Milli Eitim Müdürlüünde çok sayda il müdür yardmclklar, ube müdürlükleri ve ilçe milli eitim müdürlüü görevlerine yeni isimler getirildi. Deprem etkisi yaratan ve eitim camiasnda ok etkisi yaratan görevlendirmeler nedeniyle l Milli Eitim Müdürü Feysel Taçer ile AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Baln bacanan görevden alnmas nedeniyle kar karya geldii öne sürüldü.

Mart aynda selefi Hasan Aslann Milli Eitim Bakanlna uzman olarak atanmasyla, Tarm ve Orman Bakanl Avrupa Birlii ve D likiler Genel Müdür Yardmclndan Diyarbakr Milli Eitim Müdürlüüne atanan Doç. Dr. Feysel Taçer, göreve gelmesinden ksa süre sonra birlikte çalt il müdür yardmclar, ube müdürleri ve ilçe milli eitim müdürlerine yönelik 7 iddetinde bir depremle, görevden alma, görev yere dieiklii operasyonu gerçekletirdi.

EKERN REFERANSIYLA MÜDÜR OLMUTU

Eski Tarm Bakanlarndan Mehdi Ekerin referansyla Diyarbakra atand iddia edilen ve HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçerin akrabas olan l Milli Eitim Müdürü Taçer, 4 il müdür yardmcs, 2 ube müdürü ve 6 ilçe milli eitim müdürünün görev yerini deitirdi. Kurumdaki üst düzey kadrolarda balatlan deiimin sürecei örenildi.

MLLETVEKL BAL LE TAçIER KARI KARIYA GELD

Edinilen bilgiye göre, l Milli Eitim Müdür Yardmcl görevinden alnarak Kocaköy lçe Milli Eitim Müdürlüüne görevlendirilen ve AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Baln bacana olduu belirtilen Mehmet Bulutun durumu, siyasi hesaplama m sorusunu gündeme getirdi? Yaanan görev deiiklii nedeniyle Milletvekili Baln l Müdürü Taçer ile bu yüzden tartt ve Bulutun eski görevini terk etmemesi talimatn verdii öne sürüldü.

EKER VE BALIN ARASINI DA AçABLR?

Milletvekili Baln bacana olan Buluttan ötürü yeni görevlendirmeler konusunda Ankarada bakanlk nezdinde giriimlerde bulunaca ifade edildi. Baln, Eski Bakan Ekerle yakn ilikisi olduu bilinirken, Milli Eitimdeki operasyonun ilk hamlesinde Bacana Bulutun olmas, Bal ile Ekerinde kar karya gelmesine, neden olabilecei söyleniyor.

SENDKALARDA RAHATSIZ

Öte yandan, baz çevrelerce bayram öncesi temizlii olarak nitelendirilen yeni görevlendirmelerden ötürü baz sendikalarn rahatszlk duyduklar örenildi. Sendikalarn özelliklede göreve yeni getirilen isimlerin çounun liyakat açsndan yetersiz olduunu ve çou ismin sol düünceye yakn olduklarn öne sürmesi ise dikkati çekiyor.

BAKAN SELçUKUN ONAYIYLA GÖREVLENDRME

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun ksa sürece önce kente gerçekletirdii ziyarette görevlendirmelerin gündeme geldii konuulurken, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunun bilgisi dahilinde Selçukun onayyla görevlendirmelerin yapld iddia ediliyor.

ANKARA VE ZMRDEN DYARBAKIRA TRANSFER

çok sayda ilçe milli eitim müdürü, ube müdürü ve il müdür yardmcs deiirken, Ankara ve zmirden yeni isimlerin kente transfer edildii bildiriliyor. Görev yeri deien ve yeni görevlendirmeler ise öyle;

GÖREVDEN ALINAN MÜDÜR YARDIMCILARI

l Milli Eitim Müdür Yardmcs Mehmet Bulut Kocaköy lçe Milli Eitim Müdürlüüne, l Milli Eitim Müdür Yardmcs Metin Direk Hani lçe Milli Eitim Müdürlüüne getirilirken, dier l Milli Eitim Müdür Yardmclar Adnan Hürata ve Ylmaz Yldzn öretmen olarak baka okullara atand.

GÖREVE GETRLEN MÜDÜR YARDIMCILARI

l Milli Eitim Müdür Yardmclklarna Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Müdürü Enver çelikten, Üçkuyu Anadolu Lisesi Müdürü Yardmcs Engin Öztürk, Balar lçe Milli Eitim Müdürlüünde ube Müdürü olan Hanefi Özkal ve bir okulda öretmen olan Ece Eker görevlendirildii belirtiliyor.

GÖREVDEN ALINAN LçE MLL ETM MÜDÜRLER

Balar lçe Milli Eitim Müdürü Fikret Elatunta, Bismil lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, Ergani lçe Milli Eitim Müdürü Ahmet Atabey, Kocaköy lçe Milli Eitim Müdürü Aziz Yolcu, hani lçe Milli Eitim Müdürü Zeki Kaya ve Silvan lçe Milli Eitim Müdürü Seyithan Güzel mevcut görevlerinden alnarak, baka okullara öretmen olarak görevlendirildi.

YEN GÖREV VERLEN LçE MÜDÜRLER

Görevden alnanlarn yerine Bismil lçe Milli Eitim Müdürlüüne, ilçedeki bir okulun müdürü olduu örenilen Cafer Gülseven, Ergani lçe Milli Eitim Müdürlüüne Yeniehir Orhan Asena Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kaçmaz, Silvan lçe Milli Eitim Müdürlüüne GAP Karaçal Anadolu Lisesi Müdür Yardmcs Metin Aydn, Balar lçe Milli Eitim Müdürlüüne Ankaradan Mehmet Emin Erdoan, l Milli Eitim Müdürlüü ube Müdürlüüne Baclar Anadolu Lisesi Müdürü Yahya Aknc ve l Milli Eitim Müdürlüü ube Müdürlüüne zmirden l Milli Eitim Müdürlüünden Yavuz Koyuncunun getirildii söyleniyor. Yeni görevlendirilen isimlerin önümüzdeki günlerde yeni görevlerine balamalar bekleniyor.

Ana Sayfaya Git