Görüş Bildir

Eğitim camiasında 7 şiddetinde deprem!

4 Müdür yardımcısı, 2 şube müdürü ve 6 ilçe müdürü görevinden alınırken, kadro değişikliği Eski Bakan Eker'in referans olduğu İl Müdürü Taşçıer ile Milletvekili Bal’ı karşı karşıya getirdi.

Eğitim camiasında 7 şiddetinde deprem!

Mart ayında selefi Hasan Aslan’ın Milli Eğitim Bakanlığına uzman olarak atanmasıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Feysel Taşçıer, göreve gelmesinden kısa süre sonra birlikte çalıştığı il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik 7 şiddetinde bir depremle, görevden alma, görev yere dieğşikliği operasyonu gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden alınarak Kocaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilen ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal’ın bacanağı olduğu belirtilen Mehmet Bulut’un durumu, siyasi hesaplaşma mı sorusunu gündeme getirdi? Yaşanan görev değişikliği nedeniyle Milletvekili Bal’ın İl Müdürü Taşçıer ile bu yüzden tartıştığı ve Bulut’un eski görevini terk etmemesi talimatını verdiği öne sürüldü.

Bal'ın, Eski Bakan Eker'le yakın ilişkisi olduğu bilinirken, Milli Eğitim'deki operasyonun ilk hamlesinde Bacanağı Bulut'un olması, Bal ile Eker'inde karşı karşıya gelmesine, neden olabileceği söyleniyor. Öte yandan, bazı çevrelerce bayram öncesi temizliği olarak nitelendirilen yeni görevlendirmelerden ötürü bazı sendikaların rahatsızlık duydukları öğrenildi. Sendikalar, çoğu ismin sol düşünceye yakın olduklarını öne sürmesi ise dikkati çekiyor.

GÖREVDEN ALINAN MÜDÜR YARDIMCILARI

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut Kocaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilirken, diğer İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Adnan Hürata ve Yılmaz Yıldız’ın öğretmen olarak başka okullara atandı.

GÖREVE GETİRİLEN MÜDÜR YARDIMCILARI

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılıklarına Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Müdürü Enver Çelikten, Üçkuyu Anadolu Lisesi Müdürü Yardımcısı Engin Öztürk, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olan Hanefi Özkal ve bir okulda öğretmen olan Ece Eker görevlendirildiği belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

Diyarbakır’da İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çok sayıda il müdür yardımcılıkları, şube müdürlükleri ve ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerine yeni isimler getirildi. Deprem etkisi yaratan ve eğitim camiasında şok etkisi yaratan görevlendirmeler nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal’ın "bacanağın görevden alınması" nedeniyle karşı karşıya geldiği öne sürüldü.

Mart ayında selefi Hasan Aslan’ın Milli Eğitim Bakanlığına uzman olarak atanmasıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığından Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Feysel Taşçıer, göreve gelmesinden kısa süre sonra birlikte çalıştığı il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik 7 şiddetinde bir depremle, görevden alma, görev yere dieğşikliği operasyonu gerçekleştirdi.

EKER’İN REFERANSIYLA MÜDÜR OLMUŞTU

Eski Tarım Bakanlarından Mehdi Ekerin referansıyla Diyarbakır’a atandığı iddia edilen ve HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer’in akrabası olan İl Milli Eğitim Müdürü Taşçıer, 4 il müdür yardımcısı, 2 şube müdürü ve 6 ilçe milli eğitim müdürünün görev yerini değiştirdi. Kurumdaki üst düzey kadrolarda başlatılan değişimin süreceği öğrenildi.

MİLLETVEKİLİ BAL İLE TAŞÇIER KARŞI KARŞIYA GELDİ

Edinilen bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden alınarak Kocaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilen ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal’ın bacanağı olduğu belirtilen Mehmet Bulut’un durumu, siyasi hesaplaşma mı sorusunu gündeme getirdi? Yaşanan görev değişikliği nedeniyle Milletvekili Bal’ın İl Müdürü Taşçıer ile bu yüzden tartıştığı ve Bulut’un eski görevini terk etmemesi talimatını verdiği öne sürüldü.

EKER VE BAL'IN ARASINI DA AÇABİLİR?

Milletvekili Bal’ın bacanağı olan Bulut’tan ötürü yeni görevlendirmeler konusunda Ankara’da bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacağı ifade edildi. Bal'ın, Eski Bakan Eker'le yakın ilişkisi olduğu bilinirken, Milli Eğitim'deki operasyonun ilk hamlesinde Bacanağı Bulut'un olması, Bal ile Eker'inde karşı karşıya gelmesine, neden olabileceği söyleniyor.

SENDİKALARDA RAHATSIZ

Öte yandan, bazı çevrelerce bayram öncesi temizliği olarak nitelendirilen yeni görevlendirmelerden ötürü bazı sendikaların rahatsızlık duydukları öğrenildi. Sendikaların özelliklede göreve yeni getirilen isimlerin çoğunun liyakat açısından yetersiz olduğunu ve çoğu ismin sol düşünceye yakın olduklarını öne sürmesi ise dikkati çekiyor.

BAKAN SELÇUK’UN ONAYIYLA GÖREVLENDİRME

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kısa sürece önce kente gerçekleştirdiği ziyarette görevlendirmelerin gündeme geldiği konuşulurken, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun bilgisi dahilinde Selçuk’un onayıyla görevlendirmelerin yapıldığı iddia ediliyor.

ANKARA VE İZMİR’DEN DİYARBAKIR’A TRANSFER

Çok sayıda ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürü ve il müdür yardımcısı değişirken, Ankara ve İzmir’den yeni isimlerin kente transfer edildiği bildiriliyor. Görev yeri değişen ve yeni görevlendirmeler ise şöyle;

GÖREVDEN ALINAN MÜDÜR YARDIMCILARI

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut Kocaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilirken, diğer İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Adnan Hürata ve Yılmaz Yıldız’ın öğretmen olarak başka okullara atandı.

GÖREVE GETİRİLEN MÜDÜR YARDIMCILARI

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılıklarına Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Müdürü Enver Çelikten, Üçkuyu Anadolu Lisesi Müdürü Yardımcısı Engin Öztürk, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olan Hanefi Özkal ve bir okulda öğretmen olan Ece Eker görevlendirildiği belirtiliyor.

GÖREVDEN ALINAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elatuntaş, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Kocaköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Yolcu, hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya ve Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Güzel mevcut görevlerinden alınarak, başka okullara öğretmen olarak görevlendirildi.

YENİ GÖREV VERİLEN İLÇE MÜDÜRLERİ

Görevden alınanların yerine Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, ilçedeki bir okulun müdürü olduğu öğrenilen Cafer Gülseven, Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Yenişehir Orhan Asena Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kaçmaz, Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne GAP Karaçalı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Metin Aydın, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Ankara’dan Mehmet Emin Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne Bağcılar Anadolu Lisesi Müdürü Yahya Akıncı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne İzmir’den İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Yavuz Koyuncu’nun getirildiği söyleniyor. Yeni görevlendirilen isimlerin önümüzdeki günlerde yeni görevlerine başlamaları bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi