Eğitim evleri PKK merkezi

Kayapınar Belediye Başkanvekili Kılıç, bir önceki belediye yönetimine şok suçlamada bulunarak, "Eğitim yerleri dağa eleman kazandırma merkezleri gibi kullanılmış" derken, inşaatı devam eden Belediye binasının ise soruşturmalık olduğunu söyledi.

Haberler 14.03.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Diyarbakrn merkez Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Klç, Bünyemizde 20ye yakn eitim evi diye yaptklar binalar vard. Bunlarn içerisinde kadnlara ve dezavantajl kesimlere yönelik eitim verdikleri söyleniyordu. Aratrma yaptk ki buralar tamamyla daa eleman kazandrma merkezleri gibi kullanlm. dedi.

Terör soruturmas kapsamnda, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanan ve görevden alnan DBPli Belediye Bakan Mehmet Ali Aydnn yerine kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda belediyeye görevlendirilen Kaymakam Klçn yllardr hizmete adeta susayan bölge halkn hak ettii imkanlara kavuturmak için balatt çalmalar sürüyor.

Klç, göreve balad günden bu yana belediye ile ilgili skntlarn birçounu çözdüklerini söyledi.

Personel ile ilgili baz skntlarn olduunu, çalmalar sonucu sknty çözdüklerini belirten Klç, ekiplerini kurduklarn ve bu ekip ile ilçenin sorunlarna yönelik admlar attklarn bildirdi.

Youn bir tempoyla çaltklarn ifade eden Klç, belediyenin tüm imkanlarn ilçe halkna sunmaya hazr olduklarn anlatt.

Belediyede skntl olmayan birim bulunmadna iaret eden Klç, konumasn öyle sürdürdü:

Bünyemizde 20ye yakn eitim evi diye yaptklar binalar vard. Bunlarn içerisinde kadnlara ve dezavantajl kesimlere yönelik eitim verdikleri söyleniyordu. Aratrma yaptk ki buralar tamamyla daa eleman kazandrma merkezleri gibi kullanlm. Oralardaki personelin tamamn tasfiye ettik. Yerlerine yeni personel yerletirdik. imdi oralarda bilgi evi ad altnda gençlerimize, çocuklarmza, kadnlarmza yönelik kurslar veriyoruz. Kuran kurslar, kadnlarn el becerileriyle ilgili kurslar olacak. Hafta sonlar da örencilerin arlkl taleplerine yönelik ngilizce ve matematik kurslar düzenleyeceiz.

- Köylere hizmet

Hazrladklar birçok projenin yakn zamanda tamamlanacan kaydeden Klç, 34 köyde taziyeevlerinin yapmna baladklarn, 1 ay içerisinde tüm köylerin taziyeevlerinin tamamlanacan dile getirdi.

Klç, 5 köyde çocuklar için kre planladklarn ve inaatlarna baladklarn bildirerek, köydeki camilerin meydan düzenlemeleri, parke ta, asfalt yapm çalmalarnn da balamak üzere olduunu aktard.

Asfaltsz yol brakmamak için çalmalar yürüttüklerini ifade eden Klç, çocuklarmz için klasik oyun gruplarndan ziyade bir farkl çalma yapalm dedik. Bir buz pateni pisti kuracaz, çalmalarmz bitmek üzere. Ayrca çocuklar için su park yapacaz. diye konutu.

- Down Sendromlu çocuklar için Down Kafe projesi

Ankarada Babakan Binali Yldrmn ve baz bakanlarn da katld toplantya itirak ettiklerini söyleyen Klç, toplantda, yapacaklar tüm projelerin ödeneklerinin ayrlacann belirtildiini anlatt.

Maddi destek konusunda hiçbir sknt yaamayacaklarn bildiren Klç, konumasn öyle sürdürdü:

Artk Kayapnarda farkl projeler ortaya koyacaz. Bir önceki yln bütçesinden be kat daha fazla bütçe harcayacaz. Sosyal belediyecilik faaliyetlerimiz de devam ediyor. Bir sürü engelli yaknna istihdam saladk. Yallarmzn ve engellilerimizin bakmlarn üstlendik. Diyarbakrda ilk olacak, Down Sendromlu çocuklarmz için Down Kafe kuruyoruz. Onlar kendileri bizim gözetimimizde gidip sat yapacaklar. Bununla da bir farkndalk oluturacaz.

- Yeni belediye binasyla ilgili skntlar

lçede yaplan yeni belediye binasyla ilgili baz skntlarn olduunu belirten Klç, i artrmnn tamamnn kullanldn, parasal limitlerin bitirildiini ancak binann yapmnn tamamlanmadn vurgulad.

halenin içerisinde olmasna ramen meclis salonu ve çevre düzenlemesinin bulunmadn kaydeden Klç, Onu tasfiye ettik ve müfetti istedik. Yasal sorumlular ile ilgili müfetti raporundan sonra gerekli ilemler balatlacak. Yaklak 10 milyon liralk yaplmas gereken i var. Bu yasal süreç bittikten sonra yeniden ihaleye çkp kalan ksmn tamamlayacaz. O da yaklak 5 ay bulacaktr. Kendi çabamzla bitirip o binaya tanmay düünüyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git