Görüş Bildir

Eğitim evleri PKK merkezi

Kayapınar Belediye Başkanvekili Kılıç, bir önceki belediye yönetimine şok suçlamada bulunarak, "Eğitim yerleri dağa eleman kazandırma merkezleri gibi kullanılmış" derken, inşaatı devam eden Belediye binasının ise soruşturmalık olduğunu söyledi.

Eğitim evleri PKK merkezi

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, "Bünyemizde 20'ye yakın 'eğitim evi' diye yaptıkları binalar vardı. Bunların içerisinde kadınlara ve dezavantajlı kesimlere yönelik eğitim verdikleri söyleniyordu. Araştırma yaptık ki buralar tamamıyla dağa eleman kazandırma merkezleri gibi kullanılmış." dedi.

Terör soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan ve görevden alınan DBP'li Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın'ın yerine kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında belediyeye görevlendirilen Kaymakam Kılıç'ın yıllardır hizmete adeta susayan bölge halkını hak ettiği imkanlara kavuşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Kılıç, göreve başladığı günden bu yana belediye ile ilgili sıkıntıların birçoğunu çözdüklerini söyledi.

Personel ile ilgili bazı sıkıntıların olduğunu, çalışmaları sonucu sıkıntıyı çözdüklerini belirten Kılıç, ekiplerini kurduklarını ve bu ekip ile ilçenin sorunlarına yönelik adımlar attıklarını bildirdi.

Yoğun bir tempoyla çalıştıklarını ifade eden Kılıç, belediyenin tüm imkanlarını ilçe halkına sunmaya hazır olduklarını anlattı.

Belediyede sıkıntılı olmayan birim bulunmadığına işaret eden Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bünyemizde 20'ye yakın 'eğitim evi' diye yaptıkları binalar vardı. Bunların içerisinde kadınlara ve dezavantajlı kesimlere yönelik eğitim verdikleri söyleniyordu. Araştırma yaptık ki buralar tamamıyla dağa eleman kazandırma merkezleri gibi kullanılmış. Oralardaki personelin tamamını tasfiye ettik. Yerlerine yeni personel yerleştirdik. Şimdi oralarda 'bilgi evi' adı altında gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza yönelik kurslar veriyoruz. Kur'an kursları, kadınların el becerileriyle ilgili kurslar olacak. Hafta sonları da öğrencilerin ağırlıklı taleplerine yönelik İngilizce ve matematik kursları düzenleyeceğiz."

- Köylere hizmet

Hazırladıkları birçok projenin yakın zamanda tamamlanacağını kaydeden Kılıç, 34 köyde taziyeevlerinin yapımına başladıklarını, 1 ay içerisinde tüm köylerin taziyeevlerinin tamamlanacağını dile getirdi.

Kılıç, 5 köyde çocuklar için kreş planladıklarını ve inşaatlarına başladıklarını bildirerek, köydeki camilerin meydan düzenlemeleri, parke taşı, asfalt yapımı çalışmalarının da başlamak üzere olduğunu aktardı.

Asfaltsız yol bırakmamak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kılıç, "Çocuklarımız için klasik oyun gruplarından ziyade bir farklı çalışma yapalım dedik. Bir buz pateni pisti kuracağız, çalışmalarımız bitmek üzere. Ayrıca çocuklar için su parkı yapacağız." diye konuştu.

- Down Sendromlu çocuklar için 'Down Kafe' projesi

Ankara'da Başbakan Binali Yıldırım'ın ve bazı bakanların da katıldığı toplantıya iştirak ettiklerini söyleyen Kılıç, toplantıda, yapacakları tüm projelerin ödeneklerinin ayrılacağının belirtildiğini anlattı.

Maddi destek konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını bildiren Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık Kayapınar'da farklı projeler ortaya koyacağız. Bir önceki yılın bütçesinden beş kat daha fazla bütçe harcayacağız. Sosyal belediyecilik faaliyetlerimiz de devam ediyor. Bir sürü engelli yakınına istihdam sağladık. Yaşlılarımızın ve engellilerimizin bakımlarını üstlendik. Diyarbakır'da ilk olacak, Down Sendromlu çocuklarımız için 'Down Kafe' kuruyoruz. Onlar kendileri bizim gözetimimizde gidip satış yapacaklar. Bununla da bir farkındalık oluşturacağız."

- Yeni belediye binasıyla ilgili sıkıntılar

İlçede yapılan yeni belediye binasıyla ilgili bazı sıkıntıların olduğunu belirten Kılıç, iş artırımının tamamının kullanıldığını, parasal limitlerin bitirildiğini ancak binanın yapımının tamamlanmadığını vurguladı.

İhalenin içerisinde olmasına rağmen meclis salonu ve çevre düzenlemesinin bulunmadığını kaydeden Kılıç, "Onu tasfiye ettik ve müfettiş istedik. Yasal sorumlular ile ilgili müfettiş raporundan sonra gerekli işlemler başlatılacak. Yaklaşık 10 milyon liralık yapılması gereken iş var. Bu yasal süreç bittikten sonra yeniden ihaleye çıkıp kalan kısmını tamamlayacağız. O da yaklaşık 5 ayı bulacaktır. Kendi çabamızla bitirip o binaya taşınmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.           

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi