Eğitim Sen'den birlikte mücadele çağrısı

Sendikalarına bağlı öğretmenlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin, herkesi birlikte mücadeleye etmeye çağırdı.

Haberler 11.11.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Diyarbakr 1 Nolu ubesi, Perembe günü 28i gözaltna alndktan sonra serbest braklan ve biri tutuklanan öretmenlere ilikin sendika ubesinde basn toplants düzenledi. Toplantya Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi lhan Yiit, Eitim Sen Genel Bakan Feray Aytekin Aydoan ve Diyarbakr Eitim Sen 1 Nolu ube Ebakan Sadrettin Kaya birçok sendika üyesi katld.

EVNDE BEKLE, GÖZALTI KARARI çIKARACAIZ

Eitim Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Ebakan Sadrettin Kaya, gözaltna alnan öretmenlerden 28inin serbest brakldn ve önceki dönem Diyarbakr ube Ebakanlar Abbas ahinin tutuklandn hatrlatarak, gözaltna alnanlardan 24ünün kendi üyeleri olduunu belirtti. Gözaltna alnmalarda yaanan keyfilie iaret eden Kaya, Eitim Sen üyesi olmayan bir öretmenin emniyette çarld bilgisini almasyla emniyette gittii, ancak kendisi hakknda herhangi bir ilemin olmadn kendisine iletildiini anlatarak, olaya ilikin daha sonra yaananlar öyle anlatt: Emniyetteki yetkililer, o arkadamza Sizin gözalt kararnz yok, sizi eve brakalm arkadalarn eve braktklarnda ise ona Evden çkmayn, arama ve gözalt karar çkartacaz. Sizi gözaltna almak için geleceiz. Bunlar bu ülkede sokakta yürümenin güvencesinin kalmadnn iaretidir. Her an yolda yürüyen birini çevirip Buyurun gidin siz, evinizde oturun biz bir gözalt karar çkaracaz durumuyla kar karyayz.

GAYRMERU YAPILMAK STENLYOR

Kayann açklamasndan sonra konuan KESK MYK Üyesi lhan Yiit, AKPnin kuruluundan bugüne emek ve demokrasi dümanlna devam ettiini söyledi. Arkadalarnn hem anayasadan hem uluslararas sözlemelerden ve tüzükleri ile birlikte ortaya koyduklar sendikal eylem ve etkinliklerin toplum nezdinde marjinalletirilmeye çaltn ifade eden Yiit, AKPnin kendisinden olmayanlar gayrimeru hale getirmeye çaltn dile getirerek mücadelelerine kararllkla devam edecekleri ifade etti.

BRLKTE MÜCADELE

Eitin Sen Genel Bakan Feray Aytekin Aydoan da, Eitim Sene yaplan saldrnn emekten, demokrasiden ve bartan yana olanlara tüm kesimlere yaplan bir saldrnn olduuna dikkat çekti. Eitim Sen üzerinden yaanlan gözaltlar nedeniyle herkese birlikte mücadele etme çarsnda bulunan Aydoan, sabah saatlerine arkadalarnn evine yaplan basknlarn yaplan hukuksuzluun gösterdiini kaydetti. Aytekin, basklara kar mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git