Görüş Bildir

Eğitim Sen'den birlikte mücadele çağrısı

Sendikalarına bağlı öğretmenlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin, herkesi birlikte mücadeleye etmeye çağırdı.

Eğitim Sen'den birlikte mücadele çağrısı

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 No’lu Şubesi, Perşembe günü 28'i gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve biri tutuklanan öğretmenlere ilişkin sendika şubesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi İlhan Yiğit,  Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve Diyarbakır Eğitim Sen 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Sadrettin Kaya birçok sendika üyesi katıldı.

'EVİNDE BEKLE, GÖZALTI KARARI ÇIKARACAĞIZ'

 Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, gözaltına alınan öğretmenlerden 28'inin serbest bırakıldığını ve önceki dönem Diyarbakır Şube Eşbaşkanları Abbas Şahin'in tutuklandığını hatırlatarak, gözaltına alınanlardan 24'ünün kendi üyeleri olduğunu belirtti. Gözaltına alınmalarda yaşanan keyfiliğe işaret eden Kaya, Eğitim Sen üyesi olmayan bir öğretmenin emniyette çağrıldığı bilgisini almasıyla emniyette gittiği, ancak kendisi hakkında herhangi bir işlemin olmadığını kendisine iletildiğini anlatarak, olaya ilişkin daha sonra yaşananları şöyle anlattı: "Emniyetteki yetkililer, o arkadaşımıza 'Sizin gözaltı kararınız yok, sizi eve bırakalım'  arkadaşlarını eve bıraktıklarında ise ona 'Evden çıkmayın, arama ve gözaltı kararı çıkartacağız. Sizi gözaltına almak için geleceğiz.' Bunlar bu ülkede sokakta yürümenin güvencesinin kalmadığının işaretidir. Her an yolda yürüyen birini çevirip 'Buyurun gidin siz, evinizde oturun biz bir gözaltı kararı çıkaracağız' durumuyla karşı karşıyayız."

'GAYRİMEŞRU YAPILMAK İSTENİLİYOR'

Kaya'nın açıklamasından sonra konuşan KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit, AKP'nin kuruluşundan bugüne emek ve demokrasi düşmanlığına devam ettiğini söyledi.  Arkadaşlarının hem anayasadan hem uluslararası sözleşmelerden ve tüzükleri ile birlikte ortaya koydukları sendikal eylem ve etkinliklerin toplum nezdinde marjinalleştirilmeye çalıştığını ifade eden Yiğit, AKP'nin kendisinden olmayanları gayrimeşru hale getirmeye çalıştığını dile getirerek mücadelelerine kararlılıkla devam edecekleri ifade etti.

'BİRLİKTE MÜCADELE'

Eğitin Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da, Eğitim Sen'e yapılan saldırının emekten, demokrasiden ve barıştan yana olanlara  tüm kesimlere yapılan bir saldırının olduğuna dikkat çekti.  Eğitim Sen üzerinden yaşanılan gözaltılar nedeniyle herkese birlikte mücadele etme çağrısında bulunan Aydoğan, sabah saatlerine arkadaşlarının evine yapılan baskınların yapılan hukuksuzluğun gösterdiğini kaydetti. Aytekin, baskılara karşı mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi