Elazığ'da depremde hasar gören bina çöktü

Elazığ'da depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesi'nin yanında bulunan ve acil yıkım kararı sonrası çalışma başlatılan bir sitedeki bine çöktü. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, önceden tedbir alınması bir olumsuzluk yaşanmasının önüne geçti.

Haberler 03.02.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Ocakta meydana gelen 6.8lik depremde merkeze bal Sürsürü Mahallesi Halayl Sokakta bulunan Dilek Sitesindeki bir apartman yklm ve 14 kii hayatn kaybetmiti. Kent genelinde olduu gibi sokak üzerindeki acil yklmas gereken ar hasarl binalar tespit edilerek, gerekli güvenlik önlemleri alnd. Güvenlik önlemleri alnan sokak üzerinde bulunan Petek Sitesinde de ykm çalmas balatld. Ykm çalmalarna ekiplerin ara verdii site içerisindeki 3 numaral bina biranda çöktü. O anlar saniye saniye kameralara yansd. Ekipler, çöken binann olduu sitede ykm çalmalarna tekrar balad. Alnan tedbirlerle ykm çalmas kald yerden bugün devam etti. Ekiplerin çalmalar drone ile havadan da görüntülendi. Mahalle sakinleri ise evlerinin yklmasn izledi.

15 NOKTADA YIKIM çALIMASI SÜRÜYOR

Sahada çalan yaklak bin kiilik ekiple tespit edilen hasarl binalardan acil olanlarn ykm çalmas ise kent genelinde sürüyor. Bugün itibaryla 15 farkl noktada ykm çalmas yapld bildirildi. Özellikle acil ykm tehlikesi olan binalarda gerekli tedbirlerin alnd, ardndan ykmna baland aktarld.

Depremde en çok hasar gören Mustafapaa, Adbullahpaa, Sürsürü ve cadiye mahallerinde baz binalarn ykmna balanmt.

Ana Sayfaya Git