Elçi anısına Dört Ayaklı Minare'ye karanfil bırakıldı

MMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve beraberindekiler, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare'ye karanfil bıraktı.

Haberler 23.09.2019 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birlii (TMMOB) Yönetim Kurulu Bakan Emin Koramaz ve beraberindekiler, Lise Caddesinden Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin öldürüldüü Dört Ayakl Minareye yürüdü. Yürüyü srasnda polis youn önlemler ald.

ELç çN KARANFLLER BIRAKILDI

Koramaz ve beraberindekiler, Elçinin öldürüldüü Dört Ayakl Minarenin önüne karanfiller brakt. Burada konuan Koramaz, Türkiyede bar istemenin bir bedeli olduunu belirterek, bar isteyen akademisyenlerin ve meslek odalar yöneticilerinin tutuklandn, Tahir Elçinin ise bar isteme bedelini yaamyla ödediini kaydetti.

BARIA SAHP çIKMAK

Tahir Elçinin insan haklar savunucusu ve çalmalaryla ilham kayna olduunu dile getiren Koramaz, Tahir Elçi, burada vurulurken elinde tutuu yazda nsanln tarihine sahip çk yazyordu. nsanln bizlere brakt en büyük miras bartr. Bara sahip çkmak, kültüre, tarihe, insana, yaama sahip çkmaktr diye konutu.

Koramaz, ülkenin mühendisleri ve mimarlar olarak kültürel dokunun korunmasndan, tüm dünya insanlarnn bar içerisinde yaamasndan yana olduklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git