Elçi anısına Dört Ayaklı Minare'ye karanfil bırakıldı

MMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve beraberindekiler, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare'ye karanfil bıraktı.

Elçi anısına Dört Ayaklı Minare'ye karanfil bırakıldı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve beraberindekiler, Lise Caddesinden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare'ye yürüdü. Yürüyüş sırasında polis yoğun önlemler aldı.

ELÇİ İÇİN KARANFİLLER BIRAKILDI

Koramaz ve beraberindekiler, Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare'nin önüne karanfiller bıraktı. Burada konuşan Koramaz, Türkiye'de barış istemenin bir bedeli olduğunu belirterek, barış isteyen akademisyenlerin ve meslek odaları yöneticilerinin tutuklandığını, Tahir Elçi'nin ise barış isteme bedelini yaşamıyla ödediğini kaydetti.

'BARIŞA SAHİP ÇIKMAK'

Tahir Elçi'nin insan hakları savunucusu ve çalışmalarıyla ilham kaynağı olduğunu dile getiren Koramaz, "Tahir Elçi, burada vurulurken elinde tutuğu yazıda 'İnsanlığın tarihine sahip çık' yazıyordu. İnsanlığın bizlere bıraktığı en büyük miras barıştır. Barışa sahip çıkmak, kültüre, tarihe, insana, yaşama sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Koramaz, ülkenin mühendisleri ve mimarları olarak kültürel dokunun korunmasından, tüm dünya insanlarının barış içerisinde yaşamasından yana olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz