Elçi cinayetinde adli tıp suçlamsı

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi cinayetine ilişkin Adli Tıp Kurumu tespitlerinin tartışmalı hale geldiğini vurgulayarak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Adli Tıp’taki bütün delillerin tekrar tespit edilerek yeniden incelenmesinin talep etti.

Haberler 14.09.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas ve yarglanmas için her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde gerçekletirdikleri Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsü etkinliinin 193üncü haftas gerçekletirdi. Em te ji bir nakin / Seni Unutmayacaz yazl pankartn açld etkinlie, Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Urfa Baro Bakan Abdullah Öncel ve yönetim kurulu üyeleri, Sur Belediyesi Ebakan Filiz Buluttekinin yan sra çok sayda avukat katld. Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsünün bu haftaki gündemi ise Tahir Elçi soruturma dosyasna ilikin basn da yer alan baz gelimeler ve çileri Bakan Süleyman Soylunun Diyarbakr Barosuna yönelik tehdidi oldu. Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Elçi cinayeti soruturmasnn etkin ve hzl bir ekilde sonuçlandrlmas ve kamuoyuyla paylalmas taleplerini yineledi.

ELç DOSYASINA LKN DDA!

Tahir Elçi Soruturma Komisyonu üyesi avukat Mahsuni Karaman, Biyoloji htisas Dairesine giden nüvenin üzerindeki erkek genotipinin tespit edildiini ve daire bakan ile adli tp kurumunun çat bakanna sunulduunu, ancak yaplan tespitin bakanlarn istei dorultusunda dosyadan çkarlarak ortadan kaldrldktan sonra Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna iade edildii iddia edildiini söyledi.

GENOTP POLSE ATILAN SLAHA AT

Erkek genotipinin ait olduu materyalin ne olduu, söz konusu materyalin cinayeti aydnlatc bir etkisinin olup olmadnn çok önemli mahiyette olduunu belirten Karaman, iddiaya konu materyalin Uur Yakr isimli kiinin polislere doru hzla koarken elinden polise frlatm olduu silah sürgüsünün üzerindeki bir genotip olduu tespit ettiklerini ifade etti.

Uur Yakra ait silahn Tahir Elçi cinayetini aydnlatc bir silah olmadna iaret eden Karaman, gelinen aama itibariyle net olarak Uur Yakr elindeki silah Dört Ayakl Minareye yetimeden orada bulunan polislere frlatldn dolaysyla silahtan herhangi bir cinayetin ilenmedii bilindii için silahtan alnm herhangi bir genotipin cinayeti aydnlatc bir yann olmadna dikkati çekti.

ADL TIP TESPTLER TARTIMALI HAL ALDI

Adli Tp Kurumundan ortaya atlan iddiann kurumun güvenirliliini üpheye düürdüünü dile getiren Karaman, soruturmaya ilikin gönderilen yüzlerce nüveye, delillere dönük Adli Tp Kurumunun yapt tespitlerin tartmal hale getirildiini kaydetti. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclndan iddialarn aratrlmas talebinde bulunduklarn belirten Karaman, soruturmaya ait tüm belgelerin Adli Tp Kurumunun Biyolojik htisas Dairesinin laboratuvar ariv kaydnda üzerinde bir tespit yaplmasn ve el konulmasyla birlikte iddiay ortaya koyan personelinin yeniden dinlenilmesini istediklerini dile getirdi.

TAHR ELçY ALDIINIZ YERDEYZ

Tahir Elçi cinayetinin için adalet araynda olduklarn dile getiren Urfa Baro Bakan Abdullah Öncel, çileri Bakan Süleyman Soylunun Diyarbakr Barosuna yönelik tehdidinin hukuk camiasna ve barolara yönelik saldr olarak kabul ettiklerini belirtti. Tehditlere sessiz kalmayacaklarn kaydeden Öncel, Diyarbakr Barosunun yannda Tahir Elçiyi aldnz yerdeyiz dedi.

Etkinlik 5 dakikalk oturma eylemiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git