Elçi, katledilişinin 143. haftasında da anıldı

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, cinayetinin aydınlatılması için meslektaşları, 143. haftada yine adliye önünde toplanarak, cihayete dikkat çekerek, faillerinin bulunmasını istedi.

Haberler 29.09.2018 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR- Diyarbakr Barosu eski Bakan Tahir Elçi, cinayetinin aydnlatlmas için meslektalar, 143. haftada yine adliye önünde toplanarak, cihayete dikkat çekerek, faillerinin bulunmasn istedi.

Diyarbakr Barosu Bakan Ahmet Özmen, Diyarbakr adliyesi önünden sevgili Tahir Elçinin katillerini ve arkasndaki karanlk odaklar aryoruz, soruyoruz talep ediyoruz. 28 Kasm 2015 Günü sevgili Tahir Elçi Diyarbakrn sembollerinden olan, tarihi mekanlarndan olan Dört ayakl minarenin ayaklarnn zarar görmesine, tarihi ve kültürel yapya yaplan saldrya kar durmak, dikkat çekmek üzere basn açklamas yapt esnada neredeyse canl yaynda alçakça bir ekilde katledildi diye konutu.

Hiçbir ilerleme salanmad, hiçbir adm atlmad

Elçi cinayetinin üzerinden 3 yla yakn bir süre geçtiini belirten Özmen, 3 yl geride brakmak üzereyiz ancak Tahir Elçi soruturma dosyasnda elle tutulur hiçbir ilerleme salanmad, hiçbir adm atlmad. Tahir Elçinin soruturma dosyasnda üpheli sfatyla dahi henüz hiçbir kimsenin ifadesi alnmad, sorgulanmad ifadelerini kulland.

Türkiye toplumunun Tahir Elçiye borçlu olduunu düünüyoruz

Diyarbakr Barosu olarak Tahir Elçinin bu toplum için yaptklar adalet, insan haklar mücadelesi, bar adna bütün meslek yaamn bu alana vakfettiini bildiklerini ifade eden Özmen, Sadece biz hukukçularn, Tahir Elçinin mücadele arkadalarnn deil, tüm Türkiye toplumunun Tahir Elçiye borçlu olduunu düünüyoruz. Ve tüm Türkiye toplumunun Tahir Elçinin faillerinin bulunmas yönünde siyasal iktidar bir bask kurmasn gerektiini ve talep kar olmas gerektiini defalarca buradan dile getirdik diye konutu.

Ana Sayfaya Git