Elçi, katledilişinin 143. haftasında da anıldı

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, cinayetinin aydınlatılması için meslektaşları, 143. haftada yine adliye önünde toplanarak, cihayete dikkat çekerek, faillerinin bulunmasını istedi.

Elçi, katledilişinin 143. haftasında da anıldı

Yılmaz BEKLEYEN

DİYARBAKIR- Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, cinayetinin aydınlatılması için meslektaşları, 143. haftada yine adliye önünde toplanarak, cihayete dikkat çekerek, faillerinin bulunmasını istedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, "Diyarbakır adliyesi önünden sevgili Tahir Elçi'nin katillerini ve arkasındaki karanlık odakları arıyoruz, soruyoruz talep ediyoruz. 28 Kasım 2015 Günü sevgili Tahir Elçi Diyarbakır’ın sembollerinden olan, tarihi mekanlarından olan Dört ayaklı minarenin ayaklarının zarar görmesine, tarihi ve kültürel yapıya yapılan saldırıya karşı durmak, dikkat çekmek üzere  basın açıklaması yaptığı esnada neredeyse canlı yayında alçakça bir şekilde katledildi" diye konuştu.

'Hiçbir ilerleme sağlanmadı,  hiçbir adım atılmadı'

Elçi cinayetinin üzerinden 3 yıla yakın bir süre geçtiğini belirten Özmen, " 3 yılı geride bırakmak üzereyiz ancak Tahir Elçi soruşturma dosyasında elle tutulur hiçbir ilerleme sağlanmadı,  hiçbir adım atılmadı. Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasında şüpheli sıfatıyla dahi henüz hiçbir kimsenin ifadesi alınmadı, sorgulanmadı" ifadelerini kullandı.

'Türkiye toplumunun Tahir Elçi’ye borçlu olduğunu düşünüyoruz'

Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi’nin bu toplum için yaptıkları adalet, insan hakları mücadelesi, barış adına bütün meslek yaşamını bu alana vakfettiğini bildiklerini ifade eden Özmen, " Sadece biz hukukçuların, Tahir Elçi’nin mücadele arkadaşlarının değil, tüm Türkiye toplumunun Tahir Elçi’ye borçlu olduğunu düşünüyoruz. Ve tüm Türkiye toplumunun Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması yönünde siyasal iktidar bir baskı kurmasını gerektiğini ve talep kar olması gerektiğini defalarca buradan dile getirdik" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz