Elektrik faturası öderken dolandırılmamak için bunlara dikkat!

Elektrik abonelerini korsan ödeme noktaları konusunda uyaran CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, “Tüketiciler, elektrik faturalarını yatırdıkları noktaların tahsilat yetkisi olup olmadığını mutlaka kontrol etmeli. Korsan olarak ifade edilen bu yerler vatandaşın parasını alıp ortadan kaybolabiliyor” dedi.

Haberler 17.07.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korsan olarak adlandrlan ve Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) izni olmad halde yetkisiz olarak elektrik, su, doalgaz ve telefon faturas tahsil eden ödeme noktalar, vatandalar madur etmeye devam ediyor.

Elektrik abonelerini korsan noktalara kar dikkatli olmaya çaran CK Enerji çamlbel Elektrik Genel Müdürü brahim Yalçn Tekin, Tüketiciler, elektrik faturalarn yatrdklar noktalarn tahsilat yetkisi olup olmadn mutlaka kontrol etmeli. Korsan olarak ifade edilen bu yerler vatandan parasn alp ortadan kaybolabiliyor. Tüketiciler yetkisi olmayan bu yerlerde ödeme yaptklar zaman 2-3 lira gibi ilem ücreti ad altnda fazladan para veriyorlar. Daha da önemlisi, yaptklar ödemelerin irkete ulamamas nedeniyle elektrik borçlar da kapanmyor dedi.

KRED KARTI BLGLERNE ULAABLYORLAR

Korsan tahsilatçlarn vatandalarn parasn alp hiç ödeme yapmadklarn ya da geç ödeyerek tüketicileri madur ettiini ifade eden Genel Müdür Tekin, tahsilat esnasnda kredi kart ve kimlik bilgileri gibi kiisel verilerin yetkisiz kiilerin eline geçme tehlikesi doduuna dikkati çekti. Türkiye genelinde söz konusu korsan noktalar nedeniyle tüketicilerin dönem dönem maduriyetler yaadn söyleyen Tekin, Korsan ödeme noktasna fatura bedelini yatran vatanda, elektrik faturasn ödediini sanrken, bir masa bir sandalye olarak ifade edilen bu kurumlar tüketicilerin fatura bedellerini toplayp ortadan kayboluyor. Vatanda faturasn ödediini düünürken borç ödenmedii için faiz iliyor ve tüketici durumdan haberdar olmazsa borcundan dolay elektrii kesiliyor dedi.

Vatandalarn ödeme yapacaklar yerlerin yetki belgesini kontrol etmesi gerektiini belirten Tekin, üphelendikleri zaman ise yetki belgesini görmeyi talep etme haklarnn da bulunduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git