Emekliye güzel haber!

Yaklaşık 12.5 milyonlar emekli için 2020'de üç ayrı ek ödeme yapılacak. Emekliler mart ayı itibarıyla promosyonlarını alacak. Emeklilerin merakla beklediği ikramiyelerin ilki ise mayıs ayında ödenecek. Temmuzda ikinci ikramiyelerini alacak olan emekliler aynı zamanda aynı ayda zam da alacaklar.

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ocak aynda zaml maalarn alan milyonlarca emekli için Mart aynda promosyon ödemeleri Mays ve Temmuzda ise ikramiye ödemeleri yaplacak. Emekliler ayrca Temmuzda yln ikinci zammn da alm olacaklar. Bu zam oran memur emeklileri için yüzde 4 toplu sözleme art ve enflasyon fark olurken, SSK ve Ba-Kur emeklileri için 6 aylk enflasyon oran kadar olacak.

Üç YIL TAMAMLANDI

Promosyon Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) ubat 2017de bankalarla imzalad protokolle balam, emeklilerin büyük bölümü Mart 2017den itibaren ödeme almt. lk protokole göre emekliler için 300, 375 ve 450 liralk promosyonlar maalarna göre ödenmiti. Bu tarihten sonra emekli olanlar da yine benzer miktarlarda promosyonlarn aldlar.

Promosyon alabilmek için bankayla üç yllk bir sözleme yapldndan ilk ödemeyi alanlar için süre ubat ay itibariyle dolacak. Mart ayndan itibaren bu emekliler yeni promosyonlarn alacaklar. Promosyon miktar SGK ile bankalarn yapaca yeni protokolle yükselecek.

Burada rakamn en az 600 lira olmas bekleniyor.

Ancak bankalar rakam deiik artlarla 1.250 liraya kadar yükseltmi durumda. Hatta baz bankalar 2.500 liralk rakamlar bile duyurdu.

Rekabet emeklilerin avantajna oluyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken ey ödenecek para karlnda istenenler. Bu yüzden emeklilerin seçim yaparken çok dikkatli olmalar gerekiyor.

SGK BANKALARI MASAYA çAIRMALI

Geçtiimiz hafta çeitli emekli dernekleri bir araya gelerek promosyon görümeleri srasnda masada olmak istediklerini açkladlar. Ayrca promosyonlarn memurlara uygulanan artlarda ödenmesini de talep ettiler. Bu arada bankalar Birlii ise henüz bir görüme ortamnn olumad yönünde açklama yapt. Burada Sosyal Güvenlik Kurumunun tavr önem kazanyor. Bir7 an önce bankalar masaya çarmak gerekiyor

ENFLASYON FARKI BEKLENTS

Emeklilerin bu yl alacaklar ikinci ek ödeme ise ikramiyede yaanacak.

Emeklilere bu yl da Ramazan ve Kurban bayramlar öncesinde 1000er liralk ikramiyeleri ödenecek.

Ancak emekliler, ikramiyeye enflasyon güncellemesi ya da her yl vergi ve harçlara yaplacak art gösteren yeniden deerleme orannn yanstlmas beklentisi tayor. kramiye, enflasyon zamm olursa bin 118, yeniden deerleme art yaplrsa bin 225 lira verilecek. Ramazan Bayram ikramiyesinin 18-22 Mays, Kurban Bayram ikramiyesinin 27-30 Temmuz tarihleri arasnda ödenmesi bekleniyor. kramiye maa ne olursa olsun her emekliye ödeniyor. Dul ve yetim maa alanlar ise hisseleri orannda ikramiye alyorlar.

Ana Sayfaya Git