Emine Erdoğan: Ülkenin toprağını, suyunu ve havasını pirüpak edene kadar çalışmalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Sıfır atık gibi bir felsefenin herkes tarafından benimsenmesi ve desteklenmesi için yediden yetmişe bu isteği aşılamamız lazım. Çağrımızı, en ücradaki insan duyana kadar asla gündemden düşürmemeliyiz. Yani şu güzel ülkenin toprağını, suyunu ve havasını pirüpak edene kadar dur durak bilmeden çalışmalıyız" dedi.

Haberler 28.10.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan, Sfr Atk ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreninde konutu. Yola çkarken 2023te tüm Türkiyede sfr atk projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini, 2017den bugüne, ksa sürede epey yol kat ettiklerini belirten Erdoan, Sfr atk projesi birçok çevreden büyük ilgi gördü ve uygulanmaya baland. Bugün de Belediyeler Birliinin düzenlemi olduu bu anlaml organizasyon vesilesiyle bir aradayz. Yarmaya 231 geçerli proje bavurusu olduunu örenmekten büyük mutluluk duydum dedi. Pandemiyle ortaya çkan maske atklarnn çevreye verdii zararlara dikkat çeken Erdoan, çevre ve ehircilik Bakanlnn maske, eldiven ve dier kiisel hijyen atklaryla ilgili bir genelgeyi pandeminin ilk günlerinde yaynladn hatrlatt.

MURAT KURUM: GER DÖNÜÜM ORANI YÜZDE 13

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum da, doa ile insan arasndaki uyum bozukluunun ve iklim krizinin daha da derinleerek arttn, bu duruma acilen köklü bir çözüm getirmek için öncelikle bak açsn deitirmek gerektiini söyledi. Yerli ve milli bilincin yansmas olan Sfr Atk Projesi kapsamnda doal varlklarn ve su kaynaklarnn korunduunu, yeil alanlarn artrldn anlatan Kurum, Artk okullarmz, otellerimiz, hastanelerimiz bata olmak üzere u an 49 bin kamu kurum ve kuruluunda sfr atk sistemini kurmu durumdayz. Doann en büyük kirleticileri olan plastik poetlerin kullanmnda yüzde 80 orannda azalm saland. Bir de dijital atk meselesi var. Ülkemizin bir teknoloji ve yazlm çöplüü olmasna asla izin vermeyeceiz. Projenin ülke çapna yaylmasyla ilgili hali hazrda geri dönüüm oranmz yüzde 13 ve inallah bu oran 2023 ylna geldiimizde yüzde 35 seviyesine belediyelerimizle birlikte çkaracaz. Ve tüm hedeflerimizi gerçekletirdiimizde yllk 100 bin kiiye istihdam salayacak ve yine yllk 20 milyar lira da tasarruf salamay hedefliyoruz dedi.

Konumalarn ardndan Belediyeler çin Sfr Atk Fikir Yarmas Ödül Törenine geçildi. TBB Bakan ve Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin, Emine Erdoana günün ansna geri dönüümlü malzemelerden yaplan sfr atk logosunu takdim etti. Törene katlan Gagauz Özerk Yeri Bakan rina Vlah da, ödül almaya hak kazanan belediye bakanlarna ödül takdim edenler arasnda yerini ald. Konya Karatay Belediye Bakan Hasan Klca da Sfr Atk Yönetim Projesi ile ödül almaya hak kazand.

Ana Sayfaya Git