EMİTT Fuarında Diyarbakır rüzgarı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluşun katıldığı 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Haberler 27.01.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Diyarbakr standnda ziyaretçilere burma kadayf ikram ederek kentin kültürünü tantt.

HABER MERKEZ

stanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluun arland 21. EMTT Fuar, düzenlenen açl töreniyle balad. Açl törenine, Kültür ve Turizm Bakan Sayn Nabi Avc, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla ve Birlemi Milletler Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb D. Rifainin de içinde bulunduu çok sayda kii katld.

Medeniyetler Miras Diyarbakrmz tantyoruz

Fuarn açlndan sonra Belediye Bakan Cumali Atilla, tarihi surlar ve Dört Ayakl Minare tasarmndan oluan Diyarbakr standnda ziyaretçilere kentin ünlü burma kadayfn ikram etti. Kentin kültürünü tantan Atilla, ziyaretçilerle yakndan ilgilendi. Fuar ile ilgili ksa bir açklama yapan Bakan Atilla, 21. EMTT Fuarnda Medeniyetler Miras Diyarbakrmzn kültürünü, geleneksel ürünlerini ve turizm potansiyelini tantyoruz dedi.

Etkinlikler düzenlenecek

Fuar süresince Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Valilii, Diyarbakr Turizm Platformu, Karacada Kalknma Ajans, Dicle Üniversitesi, l Kültür ve Turizm Müdürlüü, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Ticaret Borsas ve Turizm letmeleri ile Diyarbakrda bulunan otellerin katlmyla fuar etkinlikleri gerçekletirilecek.

Turizmde Yeni Hedefler ve Stratejiler, Özgünlükleriyle Markalaan ehirler ve Kent, Kültür ve Yaam: Mardin balkl panellerin de düzenlenecei EMTT Fuar, 29 Ocak Pazar akam sona erecek.

Ana Sayfaya Git