Görüş Bildir

EMİTT Fuarında Diyarbakır rüzgarı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluşun katıldığı 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

EMİTT Fuarında Diyarbakır rüzgarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır standında ziyaretçilere burma kadayıfı ikram ederek kentin kültürünü tanıttı.

HABER MERKEZİ

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluşun ağırlandığı 21. EMİTT Fuarı, düzenlenen açılış töreniyle başladı. Açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb D. Rifai’nin de içinde bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

'Medeniyetler Mirası Diyarbakır'ımızı tanıtıyoruz'

Fuarın açılışından sonra Belediye Başkanı Cumali Atilla, tarihi surlar ve Dört Ayaklı Minare tasarımından oluşan Diyarbakır standında ziyaretçilere kentin ünlü burma kadayıfını ikram etti. Kentin kültürünü tanıtan Atilla, ziyaretçilerle yakından ilgilendi. Fuar ile ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Atilla, "21. EMİTT Fuarında Medeniyetler Mirası Diyarbakır'ımızın kültürünü, geleneksel ürünlerini ve turizm potansiyelini tanıtıyoruz" dedi.

Etkinlikler düzenlenecek

Fuar süresince Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Turizm Platformu, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Turizm İşletmeleri ile Diyarbakır’da bulunan otellerin katılımıyla fuar etkinlikleri gerçekleştirilecek.

"Turizmde Yeni Hedefler ve Stratejiler", "Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler" ve "Kent, Kültür ve Yaşam: Mardin" başlıklı panellerin de düzenleneceği EMİTT Fuarı, 29 Ocak Pazar akşamı sona erecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi